Miloslav Sladký 25.9.1913 Most - sourozenci

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Re: Miloslav Sladký 25.9.1913 Most - sourozenci

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 19:11

Tady je narození matky manželky Matěje
Kód: Vybrat vše
http://ebadatelna.soapraha.cz/d/7299/17#
.
Je to v SOA Praha, http://ebadatelna.soapraha.cz, Křivoklát 06, snímek 17. Starší údaje, od rodičů dědy většinou najdete na netu.
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 19:36

No Vy jste šikulka - udělal jste mi velkou radost, to je vidět že už se tím zbýváte delší dobu a víte kam se podívat ...

Tak snad jsem vyčetl správně, že je to Matěj Sladký, 27. Květen, 1912, Most č.p. 940 ???
Anebo to bylo 12.5. a toho 27. to bylo až jenom zapsáno ???

Ještě tam vidím Karel Ulrych Topič - to byl otec Prababičky Milada Františka Marie Sladká (roz. Ulrichová) Most ???
Já k ní totiž mám Adolf Ulrich Prapradědeček a Anna Ulrichová (roz. Müllerová) Praprababička ...

Ještě se mi zdá, že tam vidím něco jako že (prababiška) Anna Ulrichová (roz. Müllerová) byla z Budy 34 Rakonitz (Rakovník ?) nedokážu přečíst ...
A nějakou "Pošešnici" (u toho Matěje), to mi něco říká a něco (podobného) už jsem snad někde slyšel ...

Anebo je na těch obrázcích prosím ještě něco dalšího důležitého, co mé (necvičené) oko nedokáže přečíst ???

Děkuju...
VladaS

Oblast pátrání: Újezd u Domažlic, Česká Kubice, Babylon, Tlumačov, Litvínov - Chudeřín, Most, Radešín, Paršenk (Hospozínek), Ječovice, Evaň, Dřínov, Vtelno okr. Mělník, Varnsdorf, Rumburk, Jiříkov, Chrastava

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 19:40

Aha - Křivoklát, takže opravdu od Rakovníka, narychlo vidím tu Annu 1955 a Wáclav Muller, tak jdu luštit, snad se něco podaří ...
VladaS

Oblast pátrání: Újezd u Domažlic, Česká Kubice, Babylon, Tlumačov, Litvínov - Chudeřín, Most, Radešín, Paršenk (Hospozínek), Ječovice, Evaň, Dřínov, Vtelno okr. Mělník, Varnsdorf, Rumburk, Jiříkov, Chrastava

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 20:17

Tak nevím, jestli jsem luštil správně ...

Anna Ulrichová (roz. Müllerová)
Praprababička
25. Červenec, 1855, Budy 37 Křivoklátsko

Wáclaw Müller (její otec)

Jakub Müller (její děda) a babička Rosalie Waisrová Plzeň

Marie Mezenská (její matka)

František Mezenský (děda) a babička Lidmila Peleowá z Lužné Budy 32 Křivoklátsko

Jsou vidět i jejich povolání, jen nevím, jestli jsem to pochopil správně a hlavně mrzí jestli jsemnedokázal přečíst i něco důležitého,
tedy ty adresy, data narození atd., když už se naskytla taková příležitost...
VladaS

Příspěvekod Branwen » ned srp 31, 2014 20:23

Místo Budy číslo 37 (možná 34). bývalé panstwí Křiwoklátské okres Křiwoklátský kraj Pražský.

Wáclaw Müller wysloužilý woják z Bud syn + Jakuba Müllera hajného z Pozně, a Rosalie rozené Waisrové z Pozně.

Marie rozená Mezenská dcera Františka Mezenského nádeníka z Bud a Lidmily rozené Peleowé z Lužné. Místo jejího narození Budy číslo 32. bývalé panstwí Křiwoklátské, okres Křivoklátský, kraj Pražský.
Branwen

Oblast pátrání: Telč, Třešť, Brtnice, Bohdalov, Žďár n. S.

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 20:35

Jestli to chcete přečíst, přeložit, tak spíš do "Čtení starých materiálů".
To číslo 29 znamená pořadí zápisu, pravděpodobně roku 1912.
Svatba proběhla 27. května 1912 v kostele Sv. Václava v Mostě.
Pak je psaná adresa snoubenců k datu svatby.
Ženich Goethe?strasse č. 1097 Most
Kdo oddával
Sladký Mathias Bahnarbeiter (železniční dělník?) in Brüx 1097, geb. in Böhm Kubitzen 10, Bez. Taus, zust.? nach Pošešnice? Bez. Taus, eh.(elich) S.(ohn) des Martin Sladký, Chalupners in Böhm Kubitzen und der Anna geb. Královec aus Böhm Kubitzen 19
katholish, ledig, 28 (věk), (nar.) 18.11.1883
Nevěsta Schmeykalplatz č. 940 Most
Ullrich Milada Franzisca Maria in Brüx 940, geb. in Brüx 479, eh. (ehelich) T.(ochter) des Adolf Ullrich, Bergmanns? in Brüx 479 und der Anna geb. Müller aus Budy 34, Bez. Rakonitz
katholish, ledig, 23 (věk), (nar.) 13.11.1888
Tady je odkaz na zápis jejích narození
Kód: Vybrat vše
http://matriky.soalitomerice.cz/matriky_lite//permalink?xid=16084&scan=520

Alle römisch kathol. Religion
Je to pouze pokus, němčinu neovládám
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 20:44

Děkuju moc - jen to Pozeň jsem myslel, že je Plzeň a ani Budy jsem nikde nevygooglil, tak nevím, jestli už to zaniklo, anebo jak se to vlastně jmenuje teď ...

I za ten překlad (artepa) moc děkuju a ještě to všechno překontroluju a doplním ...
VladaS

Příspěvekod Branwen » ned srp 31, 2014 20:54

Budy byly hned u Křivoklátu, jsou vidět třeba na mapách Seznamu, když se přepne na mapu z 19. století. Co je Pozeň, ale nevím. (Hodně teoreticky by to i ta Plzeň mohla být, ale to by tam snad dopsali "z města" nebo tak něco.)
Branwen

Oblast pátrání: Telč, Třešť, Brtnice, Bohdalov, Žďár n. S.

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 20:57

Budy, je to místní část Křivoklátu. Alespoň tak se mi to objevilo při hledání matriky na ebadatelna.soapraha - "Buda - obec Křivoklát - okres Rakovník"
Křivoklát má matriky online do roku 1891 N, 1886 O, 1896 Z, můžete pokračovat dál do minulosti :)
Mapy mi najdou pouze Pasečnice, okr. Domažlice. Netuším, zda je to ono. Určitě se k tomu dá dojít, kde to vlastně je (bylo).
edit mělo by to být v okrese Domažlice, je tam stejný okres jako u České Kubice. Možná je to zaniklá obec? Tuhle oblast vůbec neznám
artepa

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 21:10

Tak, když už hledám, tak tady je narození MAtěje Sladkého, ale to už asi máte ...
http://www.portafontium.cz
Horní Folmava 24, snímek 129
artepa

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 21:11

Děkuji, tak teď v tom mám docela zmatek a nevím, jestli jsem to až doposud měl špatně (tedy prohozená data narození se svatbou atd.)
a je to tedy potřeba vše opravit - teď to mám (zatím) takto:

Martin Sladký (domkář v České Kubici)
Prapradědeček
Narozen 6. Listopad, 1844, Česká Kubice 10
22. Květen, 1925, Most

Anna Lindsay Sladká (roz. Kralovcová)
Praprababička
25. Květen, 1851, Česká Kubice 19
24. Duben, 1942

Matěj Sladký (železniční dělník?)
Pradědeček
Narozen 27. Květen, 1912, Most č.p. 940

Milada Františka Marie Sladká (roz. Ulrichová)
Prababička
Most

Takže Matěj se narodil 18.11.1883 a to 27. května 1912 je jeho svatba a Ullrich Milada Franzisca Maria se narodila 13.11.1888,
anebo tam prosím mám ještě i další chyby, kterých jsem si zatím nestačil všimnout ??? :-(
VladaS

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 21:14

Děkuju - tak Matěj Sladký Pradědeček mám 27. Květen, 1912, Most č.p. 940 a to už z toho tedy pomálu začínám být "Matěj" spíš já ... :? :D :oops:
VladaS

Příspěvekod VladaS » ned srp 31, 2014 21:22

Tak u Křivoklátu jsem našel jen "Buda", tak snad to bude ono...
VladaS

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 21:27

27.5.1912 byla svatba Matěje Sladkého a Milady Ulrichové :D (praděda a prababi, doufám)
Jsem pochopila, že Váš děda se narodil 1913.
Matěj Sladký se narodil v listopadu 1883 v České Kubici, okres (Bezirk) Taus (Domažlice)
Milada Ulrichová se narodila v Mostě též v listopadu 1888 (datumy uvedené při svatbě v sloupcích náboženství, stav, věk)
Odkaz, přímo obrázky z matriky od betelgeuze, jsou na matriku oddaných.
artepa

Příspěvekod artepa » ned srp 31, 2014 21:29

Buda, je to ono, však ten odkaz na matriku narozených je pro tenhle název :)
artepa

PředchozíDalší

Zpět na Hledá se!