sochař Ladislav Šaloun

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

sochař Ladislav Šaloun

Příspěvekod janamic » úte dub 12, 2016 20:51

Nevíte někdo o původu otce Ladislava Šalouna? Jmenoval se Florian Šaloun, dle pražských policejních přihlášek měl být narozený 1844 v Hořovicích.
Hořovice měl i Ladislav Šaloun jako domovskou obec. Floriana jsem však v Hořovicích nenašla.
děkuji
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: sochař Ladislav Šaloun

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte dub 12, 2016 21:26

tady je druhá PPP
http://digi.nacr.cz/prihlasky2/?action= ... folium=426

to je ale pech- ani jeden z údajů není digi (svatby, ani narození dětí :-()

Na internetu jsem si všimla několika zmínek o tom, že Ladislav Š. měl rád Hořice....
Ale asi byli fakt z Hořovic- když byl soused Jedlička ze sousedního Žebráku
http://www.podbrdskenoviny.cz/historie/ ... stra-.html

Může být špatně i ten rok 1844...
Ale nic se mi najít nepovedlo.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod janamic » úte dub 12, 2016 21:43

Ladislav Šaloun měl domovskou obec skutečně Hořovice- ověřeno u narození jeho dětí Růženy *1897 a Ladislava *1900 u sv. Ludmily
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř dub 13, 2016 6:41

nedovolila bych si rozporovat, co víte určitě nejlíp .-)
jen jsem hledala jiné cestičky
snad až se objeví zdigitalizované Florianovi sňatky, bude u nich např. přesné datrum narození a hned bude jasněji....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod Zora » stř dub 13, 2016 7:35

janamic píše:Nevíte někdo o původu otce Ladislava Šalouna? Jmenoval se Florian Šaloun, dle pražských policejních přihlášek měl být narozený 1844 v Hořovicích.
Hořovice měl i Ladislav Šaloun jako domovskou obec. Floriana jsem však v Hořovicích nenašla.
děkuji

Nemohl mít domovskou obec po dědečkovi?

Mám podobný případ Praha, dom. příslušnost Hořovice, ale jedna (předcházející) generace se někam zatoulala a v Hořovicích jsem našla až tu další. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod janamic » stř dub 13, 2016 7:39

Karolina Vernerova píše:nedovolila bych si rozporovat, co víte určitě nejlíp .-)
jen jsem hledala jiné cestičky
snad až se objeví zdigitalizované Florianovi sňatky, bude u nich např. přesné datrum narození a hned bude jasněji....

Nemyslela jsem si, že něco rozporujete :-). Jsem ráda za každé poznatky - mohlo mi něco uniknout. Článek v podbrdských novinách jsem znala a vzbudil ve mě pochybnosti, že to mohly být Hořice. Proto jsem zdůraznila, že podle zápisů narození Šalounových dětí to jasně jsou Hořovice.

Téma tu ponechám a budu doufat, že se najde někdo, kdo má Šalouny v rodokmenu nebo náhodou na ně narazil.
Miana
janamic

Příspěvekod janamic » stř dub 13, 2016 7:41

Zora píše:
janamic píše:Nevíte někdo o původu otce Ladislava Šalouna? Jmenoval se Florian Šaloun, dle pražských policejních přihlášek měl být narozený 1844 v Hořovicích.
děkuji

Nemohl mít domovskou obec po dědečkovi?

Mám podobný případ Praha, dom. příslušnost Hořovice, ale jedna (předcházející) generace se někam zatoulala a v Hořovicích jsem našla až tu další. Z

Ano, to je určitě možné, prolétla jsem starší matriky jen zběžně, bude to chtít pečlivější čtení :-)
Miana
janamic

Příspěvekod Tylda » stř dub 13, 2016 10:50

Dobrý den.

Protože informace v pol. př. jsou někdy zmatené, zkusila jsem najít Floriana, údajně narozeného roku 1849.
http://digi.nacr.cz/prihlasky2/?action= ... folium=421
-------
A jeho narození je zde:
http://katalog.ahmp.cz/pragapublica/per ... =71#scan70

ŽKR N7 (1844-45), fol. 66, sní. 71
1. nahoře

* 4. června 1844
Florian
o: Johann Schalaun
m: Maria, roz. Veselá

Zdraví Tylda :)
Tylda

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř dub 13, 2016 10:56

No jo! Zase jen informace, odkud pochází rod o odkud kdysi dávno přišli....
http://katalog.ahmp.cz/pragapublica/per ... B5&scan=71
(jen malinká úprava linku)
TY Karolina
Karolina Vernerova

Příspěvekod Tylda » stř dub 13, 2016 11:00

Tomu "No jo" nerozumím?
A jaká informace - vždyť je to narození Floriana!

Jinak díky za úpravu linku!

Zdr. T.
Tylda

Příspěvekod Tylda » stř dub 13, 2016 11:13

Pokračování:

Zde je čitelný zápis narození Marie, sestry Floriana:
1. nahoře – fol. 14, snímek 17
http://katalog.ahmp.cz/pragapublica/per ... 41&scan=17

Zdraví Tylda :)
Tylda

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř dub 13, 2016 11:14

:-)
myslím Tím, že no jo! hurá.
zase jste borec na konec a našla jste!
a že v těch PPP je opět informace (u těch druhých PPP), že je Florián z Hořovic a on je z Prahy, ale Hořovice jsou tam napsané, protože odtud jeho rodina kdysi dávno (kdo ví, zda se i jeho matka taky nenarodila v Praze)
TY Karolina
Karolina Vernerova

Příspěvekod janamic » stř dub 13, 2016 15:24

Děkuji za stopu, po které se pustím. S písmenem Š mám novou zkušenost - hledat pod Sch :-).
Miana
janamic

Příspěvekod milpod » úte led 10, 2017 20:15

Zdravím
Nevím, zda jste pokročila, ale připadá mi, že v diskusi zmiňovaném záznamu narození sestry Floryána Marie (http://katalog.ahmp.cz/pragapublica/per ... =17#scan17) je jako místo narození otce uvedeno Jince (odhad dle podoby textu a srovnání s teoreticky možnými sídly v blízkosti Hořovic). Bohužel pro Jince nejsou matriky digitalizovány.
milpod

Oblast pátrání: Šaloun, Fifka

Příspěvekod milpod » úte led 10, 2017 20:57

Tak mi to nedalo (prababička byla Šalounová) a nakonec jsem v MK Jince 06 našel na snímku 48 záznam narození Marie Šalounové (listopad 1798), dcery Jiřího Šalouna a matky Josefy (snad Bohutínské) z Dobříše. To by znamenalo, že tato Marie by měla být sestra Johana Šalouna, otce Floryána a děda Ladislava Šalouna . Bohužel od 1800 v Jincích nedigitalizováno.
milpod

Oblast pátrání: Šaloun, Fifka

Další

Zpět na Hledá se!