pomoc s nalezením záznamu narození

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

pomoc s nalezením záznamu narození

Příspěvekod Ivon » ned úno 22, 2015 14:04

Prosím o pomoc s nalezením záznamu narození Josefa Brtka. Mám záznam sňatku Josefa s Annou Kubíčkovou v Nové Vsi I. (okres Kolín)14.10.1781, kde je psáno, že je syn Matěje Brtka z Nové Vsi. Mám také záznam narození jeho dětí, narozených v Nové Vsi I. (zde je napsáno, že pochází také odtud H.C. - což nevím, co znamená). Pak mám záznam úmrtí jeho ženy, Anny Kubíčkové 6.1.1822 v Nové Vsi I. Záznam jeho úmrtí ale také nemám. Přitom v záznamu úmrtí jeho ženy je psaná jako manželka Josefa Brtka, ne vdova. Takže v té době by měl být teoreticky ještě naživu. Prohledala jsem záznamy úmrtí Nové Vsi I. od tohoto roku a pak dalších následujících 40 let. Nevím jestli nejsem slepá, ale nic.
Ivon

Oblast pátrání: Střední Čechy - Kolín, Velký Osek, Petrovice, Veltruby, Kanín, Jestřabí Lhota, Opatovice, Ohaře, Nová Ves I.

Re: pomoc s nalezením záznamu narození

Příspěvekod artepa » ned úno 22, 2015 14:55

Většinou H.C. v matričním záznamu znamená H.C. (Confessio Helvetica) vyznání helvétské víry, evangelíci.
Bylo by dobré vidět záznam. Třeba je to zkratka obce ...
artepa

Oblast pátrání: Podřipsko, Praha, Hranice na Moravě, Klobouky u Brna, Štarnov, Štěpánov, Velké Karlovice

Re: pomoc s nalezením záznamu narození

Příspěvekod Ivon » ned úno 22, 2015 15:51

Tohle je záznam narození jeho vnučky. Ale to s tou evangelickou vírou by sedělo, evangelíci byli.

hned ten první záznam
http://ebadatelna.soapraha.cz/d/9835/62
Ivon

Oblast pátrání: Střední Čechy - Kolín, Velký Osek, Petrovice, Veltruby, Kanín, Jestřabí Lhota, Opatovice, Ohaře, Nová Ves I.

Zpět na Hledá se!