Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také. Např: V rodokmenu mám: Novák (Opava) Novotný (Novojičínsko) Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět. Např: Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854 nebo Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním (Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Vím akorát o rodině Husákových z okolí Mladé Boleslavi *3.12.1718 Kolomuty http://ebadatelna.soapraha.cz/d/8673/229 ale na tu dobu mi to přijde už asi moc daleko
Zdravím a děkuji za snahu, prověřím to. Ono, "daleko", je dost relativní. Ten můj předek se nakonec octnul v Těšanech jako pastevec, tam se oženil a jenom proto, že pan farář v matričním záznamu uvedl, že pochází z Chrudimi, mohu tam pátrat, ale zatím se mi nedaří. Jinak bych asi pátral v okolí Těšan a jak je vidět, zbytečně.
Není to asi aktuální, ale rodina Husáků žila i v Seníku, ten patřil pod faru Lipoltice a předtím asi Turkovice (mám 1799 sňatek Martina Husáka na faře Svinčany) svbe