Hľadám predka Františka Kokeša z oblasti Ostravy

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Re: Hľadám predka Františka Kokeša z oblasti Ostravy

Příspěvekod AndrejK » čtv led 08, 2015 23:00

Dobrý večer.

Míla píše:No to jste bobrý, ja našla jen toho Josefa, a našla jsem v indexu oddaných že se skutečně oženil ve Stařiči s Františkou Burdíkovou.

Určite hovoríme o tom istom Jozefovi, ktorý mal sobáš v roku 04.02.1890 ? Ženil sa síce s Františkou, ale jej priezvisko je asi Kaviř ? Teda ak som to dobre prečítal.
http://vademecum.archives.cz/vademecum/permalink?xid=be88d22e-f13c-102f-8255-0050568c0263&scan=130

Aha vy asi narážate na ten zápis v matrike narodených pod jeho menom. To som sa chcel spýtať, čo by to mohlo znamenať ?
http://vademecum.archives.cz/vademecum/permalink?xid=be88d134-f13c-102f-8255-0050568c0263&scan=124

Tak to by bolo super, keby ste našli ďalší kúsok do skladačky :) Je v archívoch spracovaná aj farnosť Morávka ?
Za odpoveď ďakujem.
AndrejK

Oblast pátrání: Ostrava, Frýdek-Místek, Vyšní Lhoty

Příspěvekod Míla » pát led 09, 2015 0:04

Tak tuhle svatbu jsem vůbec nenašla.To znamená, že Josef byl 2x ženatý, poprvé s Františkou Kacířovou dcerou Mathiase Kaciře a Johany dcery Josefa Nitry z Nižních Lhot, a podruhé 24.10 1914 ve Stařiči s Františkou Burdíkovou. Bohužel k tomuto sňatku je jen index ale je v něm naštěsti uvedeno i jmeno nevěsty.To jsem našla podle toho zápisu u jeho narozeni.
Míla

Oblast pátrání: okres Frýdek Místek

Příspěvekod Míla » pon led 12, 2015 20:48

Náhodou jsem narazila na svatbu Vašeho pra-pra děda:
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=18
Míla

Příspěvekod AndrejK » pon led 12, 2015 22:26

Dobrý večer.

Míla píše:To znamená, že Josef byl 2x ženatý, poprvé s Františkou Kacířovou dcerou Mathiase Kaciře a Johany dcery Josefa Nitry z Nižních Lhot, a podruhé 24.10 1914 ve Stařiči s Františkou Burdíkovou.

Už to tak bude, že Jozef bol 2x ženatý. Celkom zaujímavé zistenie :).

Míla píše:Náhodou jsem narazila na svatbu Vašeho pra-pra děda:
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 63&scan=18

Tak to klobúk dole p. Míla. Ak by som to prezeral ja, tak pravdepodobne by som to prešiel a vôbec si to ani nevšimol. Hodnú chvíľu mi trvalo nájsť ten zápis len na dvoch stranách, kedže som nebol schopný to priezvisko rozlúštiť. Aby som to mal naporiadku je to zápis zo 6. septembra 1847 ? Pozerám, ale že sa na tú dobu ženil v celkom pokročilom veku 38 rokov. Takže sa narodil niekedy okolo roku 1809. A zasa sme sa posunuli niekam ďalej vďaka Vám. A ak sa nemýlim a dobre pozerám aj on bol mäsiar, ciže povolanie sa dedilo dlhšiu dobu z pokolenia na pokolenie a ciže moji predkovia tam naozaj museli mať dobré zázemie. Predpokladám a aj vychádzam z toho, čo som videl, že v časoch minulých sa tam v oblasti hojne choval pravdepodobne hovädzí dobytok.
AndrejK

Oblast pátrání: Ostrava, Frýdek-Místek, Vyšní Lhoty

Příspěvekod Míla » pon led 12, 2015 23:11

Tyhle matriky mam projite ,,křížem krážem", mam zde hodně předků,můj pra-pra děd se ženil o dvě stranky dále.S tím věkem u svatby bych byla opatrná pokud bych nenašla jeho narození.Mi v té době věk u svateb moc nesedi.Snad se podaři najit narozeni ženicha i nevěsty.Nevěsta se nejspiš narodila v Raškovicích.
Míla

Předchozí

Zpět na Hledá se!