Rodina Bartoňových (Hranice, Ostrava Přívoz)

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Rodina Bartoňových (Hranice, Ostrava Přívoz)

Příspěvekod FadeOut » stř bře 27, 2013 16:12

Dobrý den,
sháním jakékoliv informace o Janu Bartoňovi, pocházejícím pravděpodobně z okolí Hranic na Moravě. Narodil se kolem roku 1793, 27. ledna 1823 se v Hranicích oženil s Terezií Katzarovou (*1800, Hranice) a zemřel taktéž v Hranicích 10. ledna 1857 ve věku 64 let. Pracoval jako soukeník. Prohledala jsem většinu okolních matrik, ale po Bartoních ani stopy.
Také hledám datum úmrtí jeho syna Karla, železničního zaměstnance v Přívoze (nar. 2.11.1826 v Hranicích) a datum úmrtí Karlovy ženy Anežky roz. Novobilské (nar. 10.9.1837 v Brušperku). Oba žili v Přívoze, ale v přilehlých úmrtních matrikách nemohu nic najít.
Chci jen dodat, že se v Ostravě moc nevyznám, navíc jsem slyšela, že přívozský hřbitov je už nějaký ten pátek zrušený, takže nemám ponětí, kde rodiče a prarodiče prababičky objevit.
Každopádně, za jakoukoliv pomoc z Vaší strany jsem a budu moc vděčná. Děkuji,

Kateřina Švarcová
FadeOut

Re: Rodina Bartoňových (Hranice, Ostrava Přívoz)

Příspěvekod Rozina » stř bře 27, 2013 18:22

Bartoňové jsou na Nachodsku. V Novém Městě nad Metují dokonce vlastní zámek. Třeba najdete něco zde. Dokonce pokud se nemýlím, tak z Hranic (myslím, že se jmenoval Ivan Hudcovič, nebo Hudec) si vzal jednu Bartoňovou z Náchoda.
Rozina

Příspěvekod FadeOut » stř bře 27, 2013 22:11

Děkuji mockrát, tak něco podobného jsem vůbec neočekávala. V Čechách jsem ještě nehledala a ani by mě to nenapadlo - o Bartoňových a zámku v Novém Městě nad Metují slyším opravdu poprvé. Rozhodně se pokusím něco najít, ale budu si muset počkat, protože jsem se dočetla, že Náchodské archivy ještě nejsou digitálně k dispozici. Děkuji i za informaci z Hranic, tady asi začnu, protože jinak se nemám čeho chytit.
FadeOut

Příspěvekod crann » stř bře 27, 2013 23:48

Příjmení Bartoň bylo a je časté např. v Hodslavicích. Do Hranic to není tak daleko.
crann

Příspěvekod Lukisson » čtv bře 28, 2013 7:42

Bartoňů jako máku je i ve Studénce, okr. Nový Jičín... Teoreticky je to mezi Hranicemi a Ostravou a přímo na železniční trati..
TY Lukáš
Lukisson

Oblast pátrání: Severní Morava, Valašsko, Ukrajina, Polsko

Příspěvekod FadeOut » pát bře 29, 2013 12:59

Taky jsem se dostala do okolí Přerova - Lověšic a Horních Moštěnic, ale nakonec se ukázalo, že hledám špatně, i když Bartoňů v 18. století tam žilo opravdu hodně.
Zkusím tedy hodslavickou linii, jestli náhodou nebude ta správná.
FadeOut

Zpět na Hledá se!