Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také. Např: V rodokmenu mám: Novák (Opava) Novotný (Novojičínsko) Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět. Např: Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854 nebo Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním (Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Zkontrolujte si své příspěvky, pokud jsou vyřešené, postupujte podle pravidel - ozmačte jako VYŘEŠENÉ. Pokud potřebujete ještě něco dalšího, ptejte se. Nenechávejte vyřešené příspěvky bez povšimnutí. Z
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
inquilinus - někdo, kdo neměl vlastní nemovitost - bydlel "u někoho". Mohl to tedy být třeba čeledín, podruh, řemeslník, který neměl svůj dům, ale klidně taky syn sedláka, který ještě nepřevzal hospodářství (nebo, jak píšete, jiný příbuzný). Cizí poddaný - to je hodně odvážné tvrzení.
Já se moc omlouvám za zmatek, "Patentale Invaaliden Gemainer u[nd] Leierkastenspieler aus Pardubitz" se týkalo jiné osoby - Remesh Franz. Měl jsem za to, že jsem tam vložil VYŘEŠENO. Toto vlákno se týká jiné osoby - Remes Thomas, inquilinus.
Byla to pouze sooučást pátrání po možném výskytu toho mého Thomase Remese. Potřeboval jsem zjistit, kde mám zkoušet pátrat. Bohužel jsem nebyl úspěšný.
super, takže flašinetář mohl putovat po různých obcích, nemusel mít pevné bydliště... řadí se mezi stěhovavá povolání.... Od vojáků měl nějaký příjem, samozřejmě velmi nízký...
Ještě mě napadlo, že synové Dorotey Kratochvílové se ženili myslím ? v Boskovicích, dcera v Knínicích u Boskovic.... Nemám čas to prozkoumávat, ale zkuste se podívat, zda tam Remeš nezemřel...