VYŘEŠENO Václav Slabý mlynář

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

VYŘEŠENO Václav Slabý mlynář

Příspěvekod Štěpa » ned zář 21, 2025 12:25

Prosím o pomoc, hledám marně záznam svatby Václava Slabého a Magdaleny Krejčové, nebo Krejčí, mělo by to být před rokem 1803 snad někde poblíž Neustupova, kde Václav se ženou potom žil na Novém mlýně. Magdalena roku 1803 zemřela v 19ti letech po porodu a u záznamu narození jejich syna Josefa není nic, co by mi pomohlo hledat. Václav se v roce 1805/6 stěhuje do Ješetic. Prohledala jsem už kdejakou matriku okolo a nic nemůžu najít a hnout se z místa, zjistit otce Václava a odkud byl. Nesetkal se tu někdo s hledaným zápisem? Nebo se zápisem o narození Vaclava Slabého někdy kolem roku 1777? Děkuji.
Naposledy upravil Štěpa dne ned zář 21, 2025 19:55, celkově upraveno 1
Štěpa

Oblast pátrání: Jihlava a okolí, Humpolec a okolí, středočeský kraj, Praha - Žižkov, Východní Čechy.

Re: Václav Slabý mlynář

Příspěvekod Sil » ned zář 21, 2025 17:25

1801, Stupčice
https://ebadatelna.soapraha.cz/d/12587/40 (4. záznam)

mlynář z Lisstova? Možná Chlístov? Ale netuším...

P.S.: Na geni je nějaký profil s odkazy na všechny tři jeho svatby: https://www.geni.com/people/V%C3%A1clav ... 2482874446
Sil

Oblast pátrání: Rodinný vývod - převážně Jižní Morava. Rody panských úředníků cca 1780-1850 - primárně Morava, ale sbírám všechny. Rody příjmení "Kutal" - celé Česko.
Rodokmen online: myheritage.cz/site-family-tree-227163221/kutal

Re: Václav Slabý mlynář

Příspěvekod Štěpa » ned zář 21, 2025 19:54

Děkuji moc mi to pomohlo! Teď už mi zbývá jen najít zápis o Václavově narození. Snad se podaří.
Štěpa

Oblast pátrání: Jihlava a okolí, Humpolec a okolí, středočeský kraj, Praha - Žižkov, Východní Čechy.

Zpět na Hledá se!