PhMr Karel Čížek

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

PhMr Karel Čížek

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » čtv pro 13, 2012 17:32

narozen r. 1897 v Rychově nad Kněžnou, otec soudní rada Jan Čížek, matka Karolina roz. Plachetková,rodina bydlela v Rychnově n.Kn.
Naposledy upravil Bohuslava Zajícová dne pát pro 28, 2012 18:30, celkově upraveno 1
Bohuslava Zajícová

Re: PhMr Karel Čížek

Příspěvekod obluda31 » čtv pro 27, 2012 13:30

Bohuslava Zajícová píše:narozen r. 1897 v Rychově nad Kněžnou, otec soudní rada Jan Čížek, matka Karolina roz. Plachetková,rodina bydlela v Rychnově n.Kn.

Karel Čížek se narodil 25.7.1897 v Rychnově n./Kněžnou 88 - otec Jan Čížek, soudní adjunkt z Rychnova 88, syn
Jana Čížka, mlynáře z Dobrušky - matka Karolína Plachetková. dcera Karla Plachetky, sládka v Rychnově 88.
Zápis se nachází v matriční knize FÚ Rychnov n./Kněžnou.
obluda31

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » čtv pro 27, 2012 18:20

Děkuji mnohokrát za reakci na můj dotaz.Tyto údaje jsou mi známé z matriky narození, ale nevím kdy a kde Karel Čížek zemřel, nejspíše se z Rychnova n.Kn. i s matkou odstěhovali a já nevím, kde skončili svou pouť. Zaj.
Bohuslava Zajícová

Příspěvekod duros » čtv pro 27, 2012 20:54

Bohuslava Zajícová píše:Děkuji mnohokrát za reakci na můj dotaz.Tyto údaje jsou mi známé z matriky narození, ale nevím kdy a kde Karel Čížek zemřel, nejspíše se z Rychnova n.Kn. i s matkou odstěhovali a já nevím, kde skončili svou pouť. Zaj.

Minule sa Vam zdalo, ze som na Vas arogantny. Ako vidno, nepoucili ste sa, nespravne sformulujete nazov prispevku aj prispevok samotny, resp. nespecifikujete co potrebujete. Potom sa nedivte...
duros

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » pát pro 28, 2012 18:07

Tak jsem si myslela, že jsem vaše minulé připomínky pochopila,ale jak se zdá,nejsem dost chápavá a tak nemám na tomto foru co dělat. Ale i tak za vaše připomínky děkuji. Zaj.
Bohuslava Zajícová

Příspěvekod Martin Jílek » pát pro 28, 2012 19:02

Bohuslava Zajícová píše:Tak jsem si myslela, že jsem vaše minulé připomínky pochopila,ale jak se zdá,nejsem dost chápavá a tak nemám na tomto foru co dělat. Ale i tak za vaše připomínky děkuji. Zaj.

Ono kdyby jste zrovna v prvním příspěvku napsala jaké informace jsou pro Vás důležité(místo úmrtí,další pobyt atd.)tak bylo vše v pořádku.Z Vašeho prvního příspěvku to bohužel není zcela jasné.Vždy je nejlepší napsat vše co o dané osobě víte!Předejde se pak zbytečným příspěvkům které Vám nepomohou.
Hezký den.
Martin
Martin Jílek

Oblast pátrání: Šumperk, Telč, Mrákotín, Studená a okolí

Příspěvekod Bohuslava Zajícová » pát pro 28, 2012 19:55

Díky Martine, já jsem v prvním příspěvku napsala vše co vím. Nic víc nemohu najít jak už je z další polemiky zřejmé. Máte pravdu, měla jsem uvést hned dotaz, zda někdo ví, kde a kdy zemřel. To jsem uvedla až v odpovědi. Zaj.
Bohuslava Zajícová

Zpět na Hledá se!