hledám Jana Zvěřinu, nar . kolem r. 1791 ve Střemošicích

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

hledám Jana Zvěřinu, nar . kolem r. 1791 ve Střemošicích

Příspěvekod pazve » čtv říj 04, 2012 14:21

Hledám Jana Zvěřinu, narozeného asi ve Střemošicích kolem roku 1791, oženil se 11.1.1820 tamtéž, ale nemůžu najít kdy a kde zemřel. Z matrik jsem zjistil, že to bylo určitě před rokem 1844. Jeho žena byla Dorota roz. Havlíčkova (30.7.1794 - 25.10.1853).
pazve

Oblast pátrání: Luže, Střemošice, Radhošť, Horní Jelení, Holohlavy, Hradec Králové, Čibuz, Barchov, Rybná n. Zdobnicí, Ktová, Poniklá, Praha a okolí, Nedanice a okolí, Sebranice a okolí

Re: hledám Jana Zvěřinu, nar . kolem r. 1791 ve Střemošicích

Příspěvekod obluda31 » úte říj 16, 2012 12:53

pazve píše:Hledám Jana Zvěřinu, narozeného asi ve Střemošicích kolem roku 1791, oženil se 11.1.1820 tamtéž, ale nemůžu najít kdy a kde zemřel. Z matrik jsem zjistil, že to bylo určitě před rokem 1844. Jeho žena byla Dorota roz. Havlíčkova (30.7.1794 - 25.10.1853).

Když zemřela dcera Kateřina Jana Zvěřiny v roce 1838 bylo v matrice zapsáno - Kateřina, dcera Jana Zvěřiny
z LUŽE, pobývající ve Střemošicích. Jan Zvěřina byl podruh, který se nechával zaměstnávat a tudíž vlastně ne-
měl trvalé bydliště a domovská obec byla zřejmě LUŽE. Není možné že by zemřel v LUŽI, své domovské obci ?
V roce 1850 zemřela jeho dcera Anna Zvěřinová ve Střemošicích 46! a v roce 1853 vdova Dorota ve Střemošicích
47!. Při svatbě s Dorotou měl v matrice oddaných uvedeno že pochází z LUŽE. Bylo by dobré prozkoumat matriku
Jenišovice kam Luže patří. Ta ovšem zatím není hotová.
obluda31

Příspěvekod pazve » úte říj 30, 2012 14:23

Díky moc za zprávu, podívám se na to. Data o úmrtí jeho dcer a manželky mám z matrik, díval jsem se v Luži do knihy zemřelých po roce 1853, před rokem 1853 jsem ještě neprohlížel.
Ale bylo by zvláštní, že by zemřel jinde, než jeho žena, i když žil ve Střemošicích a narodily se mu tam i děti.
Matriky zemřelých ve farnosti Řepníky jsem prohlédl a nic.
pazve

Oblast pátrání: Luže, Střemošice, Radhošť, Horní Jelení, Holohlavy, Hradec Králové, Čibuz, Barchov, Rybná n. Zdobnicí, Ktová, Poniklá, Praha a okolí, Nedanice a okolí, Sebranice a okolí

Příspěvekod pazve » úte říj 30, 2012 14:24

A vy máte ke Zvěřinům nějaký vztah?
pazve

Příspěvekod obluda31 » úte říj 30, 2012 18:02

pazve píše:A vy máte ke Zvěřinům nějaký vztah?

Ke Zvěřinům ne ale v našem rodokmenu máme rozsáhlý rod Sobotkových ze Střemošic
a Řepníků.
obluda31

Příspěvekod milazve » pon lis 19, 2012 12:57

Dobrý den, mám u sebe doklady ( rodné, křestní listy ) kde se nachází jméno Jan Zvěřina i Dorota Zvěřinová. Myslím si, že jste Pavel Zvěřina, který dával rodokmen i do Heritage, kde máme společných jmen mnohem více. Snad se mi podaří s vámi navázat kontakt. milazve@seznam.cz, SKYPE milazve. S pozdravem Miloslav Zvěřina asi praprapravnuk Jana Zvěřiny.
milazve

Zpět na Hledá se!