KAUKUS Frantisek - potomci

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

KAUKUS Frantisek - potomci

Příspěvekod Ludmila » pát srp 17, 2012 20:30

Frantisek Kaukus, narozeny 1850 v Chlumu u Trebone, roku 1902 v Praze, kupec (zdroj Policejni prihlasky).Jeho zena Julie, roz. Hubackova, nar.1851
a jejich deti Bohuslav 1880 a Andela 1883.
Hledam eventuelni potomky.
Dekuji predem za kazdou informaci.
Ludmila

Re: KAUKUS Frantisek - potomci

Příspěvekod Milan Wölfl » pát srp 17, 2012 20:35

...co třeba Zlaté stránky a kdejsme.cz? ;-)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod Ludmila » pon srp 20, 2012 13:12

Ja se priznam, ze zadavam inzerat vzdy v nadeji (vetsinou velmi blahove a naivni), ze se mi jednoho krasneho (nebo destiveho, nediskriminuji) dne ozve opravdovy prislusnik hledane rodiny.
Jinak samozrejme kdyz hledam nejake jmeno, koukam nejprve do telef. seznamu, ale vzhledem k tomu, ze nejsem z CR, netelefonuji. Kdyz doporucim rodinam, pro ktere hledam, aby lidem, co jsou v seznamu, napsali nekolik slov, vetsinou to nedelaji.
Takze ja udelam minimum - zadam inzerat a doufam.
Ludmila

Příspěvekod Milan Wölfl » pon srp 20, 2012 13:32

Ludmila píše:Ja se priznam, ze zadavam inzerat vzdy v nadeji (vetsinou velmi blahove a naivni), ze se mi jednoho krasneho (nebo destiveho, nediskriminuji) dne ozve opravdovy prislusnik hledane rodiny.
Jinak samozrejme kdyz hledam nejake jmeno, koukam nejprve do telef. seznamu, ale vzhledem k tomu, ze nejsem z CR, netelefonuji. Kdyz doporucim rodinam, pro ktere hledam, aby lidem, co jsou v seznamu, napsali nekolik slov, vetsinou to nedelaji.
Takze ja udelam minimum - zadam inzerat a doufam.

Ano, nedošlo mi, že jste poněkud dále od nás...
Díky Zlatým stránkám jsem našel vzdálené příbuzné, i když se to na první pohled může zdát celkem beznadějné hledání...
Každopádně ale přeji hodně štěstí při pátrání ;-)
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Milan Wölfl

Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Příspěvekod Ludmila » pon srp 20, 2012 13:49

Ja v kazdem pripade povazuji Zlate stranky za velkeho pomocnika, i kdyz to vyjde v malo pripadech. Jednou se mi zadarilo - pani z byvaleho Leningradu hledala pribuzne nekde v Marianskych Laznich, koukla jsem do Zlatych stranek a jmeno odpovidalo. Ukazalo se, ze to je opravdu jeji rodina, a ona si dodnes mysli, ze delam zazraky na pockani...
I ja jsem pomoci Zlatych stranek nasla moje pribuzne.
Nekdy stesti preje.
Ludmila

Příspěvekod Milan Wölfl » pon srp 20, 2012 13:59

Hurá, hlavně aby přálo i ve Vašem případě ;-)

Milan Wölfl

Příspěvekod duros » úte srp 21, 2012 7:28

Ludmila píše:... Jednou se mi zadarilo - pani z byvaleho Leningradu hledala pribuzne nekde v Marianskych Laznich, koukla jsem do Zlatych stranek a jmeno odpovidalo. Ukazalo se, ze to je opravdu jeji rodina, a ona si dodnes mysli, ze delam zazraky na pockani...
....

Tej panej som pomohol aj ja na vychodnom Slovensku najst pribuznych a tento mesiac sa vybrali do byvaleho Ceskoslovenska navstivit vsetkych tychto pribuznych. Bohuzial, prave v Marianskych Laznach nepochodili. Stretol som sa s nou a jej rodinou osobne predminuly vikend v Bratislave:-)
duros

Příspěvekod Ludmila » úte srp 21, 2012 13:43

Duros,
to je zajimave, ze jste se setkali. Ja jsem s ni mela kontakt pred jejich cestou, doufam, ze vse dobre dopadlo, a ze se dobre vratili domu.
Ludmila

Zpět na Hledá se!