Smola (okolí Nelešovic), Ulma (okolí Penčic)

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Smola (okolí Nelešovic), Ulma (okolí Penčic)

Příspěvekod sanmarco » ned led 29, 2012 14:37

Nepotkal se prosím někde z vás během bádání se příjmením - kolem Penčic a Nelešovic, Přerovský okres:

Smola - poslední zmínku mám z Nelešovic, kde Augustin Smola dne 28. úno, 1855 umírá a dne 13. úno, 1827 si zde bere Evu, rozenou Ignác Ulma. Bohužel nemohu najít jeho narození, ve svatební matrice je u něj jen "augustin Smola, von Duban Inmann" (takže asi Dubany u Prostějova), tudíž neznám ani jeho rodiče :(

Ulm(a) - poslední zmínku mám úmrtí Ignáce Ulma, 25. bře, 1830 v Penčicích. Jeho dcera Eva Ulmová se narodila 20. pro, 1803 v Nelešovicích. Nemohu najít svatbu Ignáce a jeho ženy Apolinie Navrátilové, se kterou měl právě Evu, ani jeho narození (všude se u něj píše z Penčic). Nemohu najít ani jejich narození, tj. především pak Ignáce.

Děkuji za každou dobrou radu, zmínku, informaci.
sanmarco

Příspěvekod anoli » pát úno 03, 2012 18:51

Má dobrá rada zní, abyste vždy poctivě prohlížel(a?) celou matriku jinak se nikam nedobéřete. Sňatek I. Ulman a A. Navrátilová je v knize VB XI 5 snímek 32 - ves Sobíšky. Ostatní jsem nehledala.
ANOLI
anoli

Příspěvekod sanmarco » pát úno 03, 2012 19:23

Děkuji Vám. Musím přiznat, že jsem matriku prošel kompletně, ale je pravda, že pozdě večer a toto jsem zcela přehlédl. Snažím se hledat vždy poctivě, ale stalo se ...
sanmarco

Příspěvekod anoli » pát úno 03, 2012 21:02

Tak to je dobře, neb" s poctivostí a trpělivostí v rodopisu nejdál dojdeš!" :D A proto hledám sňatek předků mého muže už v dvacáté páté faře....
ANOLI
anoli

Zpět na Hledá se!