Neberte Zoru tak vážně, občas to ze svými radami přehání namísto rychlé pomoci.
Sám jsem se díky několika radám dostal do slepé uličky, ze které mi dost dlouho trvalo se dostat a to především pak díky přesně mířeným radám nebo dohledání.
Dohledávání na geni.com nebo myheritage či familysearch obvykle k ničemu nevedlo nanejvýš jen ke zmatkům, kdy jsem musel pak autorům na jejich stránkách poukazovat na chyby.
Vám mohlo pomoci to, že Dlouhá Loučka není u Litovle ale u Uničova a tam následně dohledávát. Ale sama jste udělala tu chybu, že nevím, kde jste sebrala informaci, že Aichen je Dlouhá Loučka, když stačí dát do "strýčka google" dát Aichen a vyběhne Vám, že jste se zmílila jen o vesnici vedle a jedná se o Horní Sukolom a následně pak je to jednoduché. Dle umístění zjistíte, že se jedná o matriky pod správou Zemského archivu v Opavě a dle jejich vyhledávacícho programu si najdete tu správnou matriku a výsledek máte zde:
http://vademecum.archives.cz/vademecum/ ... 3&scan=299Na místo složitého dohledávání dle Zory a vypisování kde a co jste všechno prohledávala, stačí jedna rychlá pomoc od zkušenějšího kolegy a rázem jste pokročila o další krok dále.
Přeji další úspěšné dohledávání.