Magdalena Zemanová, * kolem roku 1780

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Magdalena Zemanová, * kolem roku 1780

Příspěvekod Ladislav Bátora » pát lis 25, 2016 18:08

Hledám – už rok marně – narození Magdaleny Zemanové, někdy kolem roku 1780, snad v nějaké vesničce u Prahy. Vzal si ji v roce 1808 za ženu (viz přílohu) můj prapraprapradědeček Josef Špitálník, rodem z Habrů v kraji tehdy čáslavském, tou dobou ale už šafář v Bohnickém dvoře. Už i v těch Habrech jsem ji hledal, když mě napadlo, že si ji třeba přivezl z dovolené v rodném kraji...

Snad se tady najde někdo, jehož je to též příbuzná. Jinak už nevím... Po tom roce zpočátku usilovného a dnes už jen náhodného hledání nevím... Teď se zrovna utápím v nějakých Zemanech z Dolních Chaber a je to zřejmě zase slepá cesta.

Díky předem za jakoukoli stopu. Po roce se vracím k někdejším restům a je to teda utrpení...
lb.
Přílohy
AAAŠpitálníkZemanová1808.jpg
Ladislav Bátora

Oblast pátrání: Čechy: přede vším Jaroměřsko, Plzeňsko a mladé i staré Boleslavsko
Morava: zatím jen Prostějov a okolí
Slovensko: Bánovce na Bebravou a okolí
Maďarsko: Kiskunlacháza a okolí

Zpět na Hledá se!