kam se poděli Matěj s Rozálií

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

kam se poděli Matěj s Rozálií

Příspěvekod hanucha » ned led 01, 2012 23:20

Hezky novy rok vam vsem preji a hodne uspechu v badani. Mam tu jeden orisek, se kterym si nevim rady:

Podle zapisu z knihy oddanych (http://digi.ceskearchivy.cz/cs/8265/2 - ctvrty zapis) se brali Matěj syn Vojtěcha Novaka, 29 let, z Věžné 13 a Rozina dcera Vaclava Švejstila, 24 let, z Věžné 18.
Svatba se konala 21.11.1786, z toho usuzuju, ze Matěj se narodil +- 1767 a Rozalie +- 1772.

Kdyz ale hledam v matrice narozenych z Věžné (http://digi.ceskearchivy.cz/cs/8257/1), tak jsem ani jednoho nenasla. Prosla jsem celou matriku zapis po zapisu, v letech +5 až minus 5 dokonce dvakrat, ale nic. Coz by nebylo nic divneho, kdybych nenasla jejich sourozence, takze v te vsi jejich rodice evidentne bydleli.

Mam deti od Vojtecha Novaka-Soucka (nekdy jen Novak, nekdy Soucek, nekdy oboji) s manzelkou Annou - dcera Anna nar. 4/1766, syn Ondrej 11/68 a s manzelkou Terezii - Anna 7/70, Terezie 9/77, Marie 6/83 a Ondrej 10/86. Matej zadny :-(

To same Vaclav Svejstil - s manzelkou Dorotou meli Antonina 5/66, Frantiska 10/68, Katerinu 11/69, Tadease 10/72, Marii 9/75, Terezii 3/78 a Barboru 10/81. Rozalie zadna.

Mate nejaky napad co s tim, kde hledat? Delam nekde chybu?
hanucha

Oblast pátrání: okresy: Náchod, Rychnov n.Kn., Tábor, Jindřichův Hradec, Č. Budějovice, Pelhřimov, Kroměříž

Příspěvekod Pichnat4 » pon led 02, 2012 9:36

Dobrý den, pokud sňatek byl v roce 1786 a svatebčané byli staří 29 a 24 let, tak se narodili přibližně v roce 1757 a 1762. Tudíž o 10 let dříve než uvádíte. Pravděpodobně jste špatně odečítala. Zkuste se podívat o 10 let dříve.
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Příspěvekod hanucha » pon led 02, 2012 11:12

Ajo :oops: A ja nad tim badam uz tyden :roll:

Fakt moc diky, ja vedela ze to bude uplna blbost :D
hanucha

Oblast pátrání: okresy: Náchod, Rychnov n.Kn., Tábor, Jindřichův Hradec, Č. Budějovice, Pelhřimov, Kroměříž

Příspěvekod Zdenek » pon led 02, 2012 18:32

Zdravím.
Matematiku nechme stranou, ale +- 5 let je málo. Já obvykle hledám 10 a víc, to byste se divila, jaký měli někdy faráři rozptyl. :wink:
Zdenek

Příspěvekod hanucha » úte led 03, 2012 0:24

No jasne, to ja taky, ale v teto farnosti (mozna tim ze jsou matriky uz od roku 1673) mi to prave celkem sedi plus minus dva roky.
Tohle byla proste blba chyba kterou jsem si nejak zafixovala a nevidela :-) Ale vcera jsem nasla data oddani jejich rodicu (1753 a 1758), takze mezera tam byla a asi bych je nakonec nasla. Ted uz mam i data narozeni o generaci dal :-)
hanucha

Zpět na Hledá se!