Rod Nový,Hölzl,Pop,Jedlička,Hložek(Brno),Chvála,Simr,Anděl

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Rod Nový,Hölzl,Pop,Jedlička,Hložek(Brno),Chvála,Simr,Anděl

Příspěvekod PJ » pon pro 11, 2006 20:26

Hledám jakékoliv informace o rodu Nový z Vršovic (Čeněk Nový byl truhlář) a rod Hölzl z Prahy (bližší určení místa nemám). Snad možná spojitost s rodem Hölzl (krejčí) z Malé Strany nebo Nového města. Rod Pop je z Poříčan. Rod Jedlička je z Plaňan a Vrbčan a poté se přestěhovali do Vršovic (Praha). Hložková byla za svobodna Jedličková (Božena) a provdala se do Brna. Chvála (truhlář) z Prahy (bez bližšího určení místa). Dále hledám jakékoliv informace o rodu Simr (Hluboš, Příbram, Praha) a Anděl (Jince, Drahlín, Velcí). Podle dodatečných zdrojů snad možná spojitost s rodem Andělů z Ronovce - zatím neprokázaná.

Tak po projití katastru v Kolíně, kde bych rád poděkoval zaměstanacům, jmenovitě PhDr. Melanovi za ochotu, hledám dále souvislosti s rodem Chuchla, Šrum a Kopejtko z Plaňan.

Předem díky za jakoukoliv informaci.
Naposledy upravil PJ dne úte říj 02, 2007 22:08, celkově upraveno 2
PJ

Příspěvekod Filomena » pon srp 06, 2007 17:46

Já mám Jedličky, mlynáře z Kyšic u Unhoště. Ale sledovala jsem je zatím od 1650 asi jen do 1800. Nejprve byli na Čertově mlýně mezi Kyšicemi a Unhoští, a v dalších generací na Kačáku u Malých Kyšic. Může Vám to nějak pomoci? Nepíšete totiž o které roky se jedná.
Filomena

Příspěvekod PJ » čtv srp 09, 2007 22:47

D9ky za informaci, le ztím nevím, zda mi to nějak pomůže. Popová a její manžel Jedlička jsou tak cca 1850 - 1860, ale to jen odhadem - doklad nemám zatím žádný. Nicméně ještě jednou díky.
PJ

Příspěvekod Vikin » stř bře 30, 2011 20:28

František Anděl narozen v Čenkově 1814
Hledám zápis o narození jeho otce Martina Anděla narozeného v Čenkově č.23 - datum neznám
Další Andělové se narodili v Nové Huti (Nižbor)
jejich potomci jsou mými předky.

Záznamy na www.myheritage.cz
Vikin

Nových

Příspěvekod New » čtv zář 22, 2011 21:06

Pokud máte společné předky, hledejte Nových v Dolních Beřkovicích, nebo Vliněvsi. V rodokmenu http://www.lubomirnovy.eu/NewRod/index.htm mám dva Čeňky Nové (prastýc a jeho syn), oba již bohužel nežijí....
New

Oblast pátrání: Podřipsko. Okresy LT, ME, KD, PZ ...
Rodokmen online: viz www. Orientačně ještě MyHeritage - novy.kopisty@atlas.cz

Příspěvekod Phaare » pát zář 23, 2011 15:42

Nějaké Hölzly mám z Domoušic na Lounsku
Hledat předky není ztráta času. Hledat předky je hledání ztraceného času.
Phaare

Oblast pátrání: https://www.google.com/maps/d/edit?mid= ... cCQRkNTuAc

Zpět na Hledá se!