Anna Fořtova, nar. kolem roku 1928 asi v Praze (?)

Místo pro ty, kteří hledají konkrétní osobu nebo jen příjmení.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Anna Fořtova, nar. kolem roku 1928 asi v Praze (?)

Příspěvekod Diwu » pon lis 25, 2024 17:19

Dobry den vsem,
jsem tady mezi vami takovy nezkuseny novacek a rada bych pozadala o pomoc nebo alespon radu, kde evtl. jeste hledat.
Uz delsi dobu, jak mi cas dovoli se snazim krok po kroku vytvaret rodokmen (nebo spise takovy vyvod) rodu Dvořák / Fořtová - otec / matka. Co se predku techto dvou rodu tyce prodiram se rodnymi, oddacimi a umrtnimi listy, matrikami, archivy a mnohym dalsim ale obcas narazim na bod, ze ktereho se ne a ne hnout. Duvodem vetsinou je, ze zijici pribuzni si mnoho na dane tema nepamatuji nebo nechteji pamatovat a pisemnych podkladu, ze kterych bych mohla cerpat mam velmi malo. A tak zkousim i tuto cestu.

Momentalne sháním jakoukoliv informaci o paní Anne Fořtove (jeji jmeno za svobodna bohuzel neznam). Byla to zena meho stryce Josefa Fořta, narozena kolem 1928 (?) a pracovala jako kadernice v pasazi Cerna ruze v Praze 1. Po umrti jejiho manzela (meho stryce) v roce 1970 se postupne kontakt tak nejak prerusil. Nevím jestli se znovu vdala a měla později evtl. nějaké děti (manzelstvi s mym strycem bylo bezdetne). Dnes by ji bylo něco kolem 96 let (?!) Zili se strycem na adrese Dukelskych hrdinu 18, Praha 7. Vzhledem k tomu, ze oba dva nejsou moji pribuzni v prime rade a od jejich data narozeni neubehlo jeste 100 let nemohu nijak nahlednout do prislusne matriky nebo archivu a hledat tam.

Za jakekoliv evtl. informace, tipy, kontakty, a pod. budu velmi vdecna a dekuji za ne predem. Napadlo mne jestli by se zde nenasli napr. pametnici (nebo spise uz potomci pametniku, sousedu, pratel, spolupracovniku a pod.) z mista, kde stryc s tetou zili nebo pracovali a pamatuji si na ne.
Naposledy upravil Diwu dne stř lis 27, 2024 20:57, celkově upraveno 2
Diwu

Oblast pátrání: Milevsko, Chýšky, Kutná Hora, Štipoklasy, Praha
Rodokmen online: myheritage diwu@volny.cz

Re: Anna Fořtova, nar. kolem roku 1928 asi v Praze (?)

Příspěvekod zburget » pon lis 25, 2024 18:49

Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod zburget » pon lis 25, 2024 18:51

A jen ještě detail - předpokládám, že se snažíte spíš udělat vývod, ne rozrod. Vývod je, že hledáte předky a jejich předky a jejich předky… Rozrod by byl naopak - máte jednoho člověka a hledáte jeho děti, jejich děti, jejich děti,…
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Příspěvekod Diwu » úte lis 26, 2024 10:02

Dekuji, za tip, zkusim se tam podivat co a jak je mozne. A ano, mate pravdu, ten muj pokus se vazne nazyva vyvod, nejak jsem to pomotala, tak to hned zase opravim.
Diwu

Oblast pátrání: Milevsko, Chýšky, Kutná Hora, Štipoklasy, Praha
Rodokmen online: myheritage diwu@volny.cz

Příspěvekod zeter » úte lis 26, 2024 10:58

Nějaký Josef Fořt +1970 (uložení 8.5.1970) je pohřbený na Olšanech, část 008, oddělení 11, číslo hrobu 53 - žádnou Annu Fořtovou mi to v tom samém hrobu nenajde, ale rozhodně si zavolejte na hřbitovní správu Olšany (+420 267 310 652), aby vám řekli, koho dalšího mají v tom hrobu evidovaného. (Pokud tedy nenosím sovy do Athén a z tohohle směru jste už pátrat nezkoušela.)
(Zároveň mi to nenajde žádnou Fořtovou Annu nar. v r. 1928, ale to nemusí nic znamenat, databáze nejsou úplné a často některé údaje chybí.)
zeter

Zpět na Hledá se!