Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Ondřej Fafejta píše:Dobrý den,
i já mám mezi předky rody snížené, konkrétně rody Kocourek, Alt, Hořínek, Baborák. Mezi příbuznými mnoho dalších, například rody Zelinger, Oberreiter, Růžička, Lípa... Většinou v oblasti Vysočiny či vůbec východních Čech.
Teď na tom trochu pracuju, rád se podělím o informace.
OF
Raven píše:Přidávám mapu s místy působení pohodných, právních poslů a katů, do které řadou míst přispěl pan Fafejta. Týká se jen několika vybraných rodů, odlišených barevnými značkami.
Odkaz na mapu: http://maps.google.com/maps/ms?hl=cs&pt ... 21107c&z=9
stejsina píše:Raven píše:Hořínkové se ve Skutči pouze mihli. 1787 se ve Skutči narodil syn právního posla Václava Hořínka a 1795 dcera právního posla Jana Hořínka.
Od roku 1776 je Skuteč působištěm rodu Altů, kdy se sem přiženil Antonín, pocházející z Německého (dnes Havlíčkova) Brodu.
Dobrý den, když už jsme ve Skutči, rovnou bych se zde ozvalaProsím víte, koho byli synové Václav a Jan Hořínkové, kterým se ve Skutči narodily děti a odkud přišli ? Mám v tom slušný gulášek...
Děkuji Vám.
Ondřej Fafejta píše:tak jsem konečně ve svých zápiscích nalezl jednoho Rouska, ale už ho asi máte: matrika Vrbatův Kostelec, 389, v Havlovicích se na straně 92 nachází narození Františky nemanželské dcery Josefa Rouska, syna pohodného, a Kateřiny Štěpánkové... jméno Štěpánek se zřídka ve spojitosti s pohodnými ve východních Čechách a na Vysočině vyskytuje
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník