Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Děkuji tímto: zrnkapísku
od Kovarl » sob pro 06, 2008 16:23
Případní zájemci se můžou na moje příjmení podívat
zde.
Bohužel mám seznam v tabulce, kterou do fóra jednoduše nedostanu. Aktualizaci budu provádět průběžně, ale nečekám nějaké "dramatické" přibývání jmen.
-

Kovarl
-
-
od namor » pon pro 08, 2008 12:37
Zajímalo by mne hned první jméno ve tvém seznamu, Ambrož, Tuchonice 12. Mám ve své databázi Ambrože Petra, řídícího učitele v Chotýčanech 26, syn Karel *1886. Byl to učitelský rod a tak jeho sledování není jednoduché a do Třeboně do ševětínských matrik se teď nedostanu a "Š" na internetu je zatím v nedohlednu. Nevíš o nějaké spojitosti ?
-

namor
-
-
od namor » stř pro 10, 2008 12:57
Asi si nerozumíme, ale mezi Tuchonicemi a Chotýčany je vzdušnou čarou slabých 12 km.
-

namor
-
-
od Kovarl » stř pro 10, 2008 19:24
Chyba byla na mém přijímači, já koukl na Chotýšany na Benešovsku, odkud mám mužskou linii. O této linii na konci 18. století moc nevím, takže asi budeme muset počkat na Š, resp. M (Modrá Hůrka-Tuchonice).
-

Kovarl
-
-
od Slunicko76 » stř dub 22, 2015 12:14
Dobrý den, ve Vaší tabulce jsem našla Zajíčka z okolí Semil, já a moji Zajíčkové jsou přímo ze Semil, nemohli bychom najít nějakou shodu?
-
Slunicko76
-
- Oblast pátrání: Semily, Kolín, Benátky nad Jizerou, Hořice, Hranice na Moravě, Ostrava, Polsko-Halič, Jevany, Konojedy,okolí České Skalice...
od Kovarl » čtv dub 23, 2015 22:09
Moji Zajíčkové jsou jen z Dolní Sytové, pradědeček se narodil 5. 1. 1865 v Dolní Sytové 65. Už je to i v naskenovaných matrikách ze Zámrsku, bohužel prohlížení není on-line, je to v archivu ke stažení.
-

Kovarl
-
-
od Slunicko76 » úte kvě 05, 2015 11:44
Děkuji za odpověď. Můj pradědeček se jmenoval Josef Zajíček a narodil se 13.3 1880 v Semilech rodičům Janovi a Marii roz. Chlumové, víc nevím, kdyby jsem našla nějaké spojení, dám vědět. ještě jednou děkuji. MŠ
-
Slunicko76
-
- Oblast pátrání: Semily, Kolín, Benátky nad Jizerou, Hořice, Hranice na Moravě, Ostrava, Polsko-Halič, Jevany, Konojedy,okolí České Skalice...
Zpět na Příjmení v rodokmenech