Příjmení Ach-Všetaty,Mutějovice, Bušek-Ždírec Krucemburg

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení Ach-Všetaty,Mutějovice, Bušek-Ždírec Krucemburg

Příspěvekod Marie Sýkorová » úte pro 22, 2015 11:11

Hledám spojení mezi mou rodinou Ach Všetaty a příbuznými Ach Mutějovice, Krupá.
Dále hledám podrobnosti k příjmení Hübner, Hýbner, Chvála Všetaty, Byšice
a Bušek Ždírec Krucemburg a okolí. Dík za každou zprávu. Marie
Marie Sýkorová

Oblast pátrání: Všetaty, Přívory, Mutějovice, Poděbrady, Vojnův Městec, Otín, Jindřichův Hradec

Re: Příjmení Ach-Všetaty,Mutějovice, Bušek-Ždírec Krucemburg

Příspěvekod Marie Sýkorová » stř pro 23, 2015 7:49

Dobrý den,
velmi mě překvapila Vaše rychlá reakce.
Takže: můj praděda Antonín Ach (13.10.1853-24.10.1916) narozen zřejmě v Mutějovicích nebo Krupé, zemřel ve Všetatech
Mám napevno zjištěno, že se jedná o příbuzné, ale nemám spojovací osobu.
Jakub Ach + Tereza Johanovská

Josefa Achová

Štěpán Ach (1851-24.11.1925) + Marie Pavlíčková (Hřivice 10.8.1862-28.6.1934)

Josef, Bohumil, Rudolf, František, Václav

Miroslav (14.2.1927 Krupá)
Mám další podrobnosti o dětech Štěpána Acha, ale souvislost s Antonínem Achem nemůžu najít.
Děkuji za jakoukoliv zprávu. Marie
Marie Sýkorová

Oblast pátrání: Všetaty, Přívory, Mutějovice, Poděbrady, Vojnův Městec, Otín, Jindřichův Hradec

Příspěvekod Marie Sýkorová » čtv pro 24, 2015 21:17

Přesto moc děkuji. Marie
Marie Sýkorová

Příspěvekod Marie Sýkorová » sob pro 26, 2015 17:54

Dobrý den,
Antonin Ach je pochován ve Všetatech okres Mělník.
Zhruba před pěti lety jsem se v Krupé setkala s panem Miroslavem Achem, od kterého jsem získala informace, že jeho děda - Štěpán Ach - vyprávěl, že dostávali vlakem zeleninu od příbuzných ze Všetat, okres Mělník. Tuto informaci mi za života sdělil i můj otec, který tvrdil, že máme příbuzné na Rakovnicku, kam praděda posílal zeleninu. Je až zarážející podoba mého zemřelého otce a pana Miroslava Acha z Krupé. Já jsem taky hledala v matrikách, ale jako začátečník jsem si nebyla jistá, jestli hledám správně.
Děkuji. Marie
Marie Sýkorová

Příspěvekod Marie Sýkorová » pon pro 28, 2015 16:59

Jste skvělá. Datum narození dědečka Václava 8.9.1887 mám z jeho úmrtního listu a úmrtí pradědy Antonína mám z náhrobku ve Všetatech. Náhrobek rodiny Achovy jsem náhodou objevila v Mutějovicích a místní lidé mě nasměrovali k panu Achovi z Krupé, který mi poskytl všechny údaje, které si pamatoval, o rodině Štěpána Acha, včetně rodinné fotografie.
Manželka Antonína Acha Marie, rozená Micková z Korkova 12. Údaje z úmrtního listu dědy a křestního listu mého táty.
Moc děkuju. Marie
Marie Sýkorová

Příspěvekod Marie Sýkorová » úte pro 29, 2015 13:22

Moc děkuji za všechno a v příštím roce přeji hlavně zdraví, lásku a hodné lidi kolem sebe. Víte, už jsem ve věkua snažím se moc nezaostávat za technikou a najít svoje předky mi přišlo zajímavé, co tu po mně jednou zůstane pro moji dceru a vnučku. Nakonec i širší rodina je zvědavá, kam se dostanu. Já jsem se s Vaší pomocí posunula o notný kus dál. Děkuji. Marie
PS: Máte pravdu, že obec se jmenuje Skorkov a leží nedaleko Lysé nad Labem.
Marie Sýkorová

Zpět na Příjmení v rodokmenech