příjmení - aktualizace 25.1.016

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

příjmení - aktualizace 25.1.016

Příspěvekod pazve » ned srp 30, 2015 20:20

mezi předky mám:
Andrejsek - Holohlavy
Antoš - Račice-Hořiněves
Bareš - Novobydžovsko (Kosice, Barchov), Bohuslav
Brožek - Lobkovice, Odolena Voda, Praha
Černý - Sendražice
Duchek - Radkovice, Žinkovy
Havlíček - Střemošice
Hladík - Babice, Barchov, Obědovice
Hladký, Černý - Praha
Hora - Žinkovy, Kokořov
Fišer - Kerhartice (UO)
Fišer - Poniklá, Ktová, Přívlaky
Fuxa - Kladno
Holeček - Chýňava
Chejn - Srbín, Praha
Janda - Přívlaky
Jelínek - Chýňava
Jirkmon - Radkovice
Johanides - Luže, UO
Jonáš - Chýňava, Dříň, Praha
Jordán - Todice
Kaipr (Keipr) - Chýňava
Kalous - Rybná n. Zdobnicí
Kejř - Praha a okolí
Kittnar - Kyšperk (Letohrad)
Kocál - Praha, Cvrčovice, Zvoleněves
Koukol - Slatina n. Zdobnicí
Kozel - Žinkovy
Kříž - Radkovice
Kubát - Kokořov
Malý - Hudlice
Měchura - Luže
Papík - Kosičky (Malé Kosice)
Pokorný - Kunice
Poláček - Kyšperk (Letohrad)
Procházka - Kerhartice (UO)
Pultr - Čibuz, Skalice, Holohlavy, Černožice, Smiřice
Sedláček - Chrudim
Slunečko - Praha (Podhoří)
Stach - asi Žinkovy
Šantroch - Ktová, Hrdoňovice
Terzl - Nedanice, Obříství
Urban - Kratonohy
Valeš - Humny
Zákravský - Holohlavy
Zvěřina - UO, Radhošť, Střemošice, Horní Jelení, Luže, Roubovice (Hroubovice), Vysoké Mýto, Chrudim, Holohlavy, Smiřice, Synkov
Naposledy upravil pazve dne pon led 25, 2016 8:53, celkově upraveno 2
pazve

Oblast pátrání: Luže, Střemošice, Radhošť, Horní Jelení, Holohlavy, Hradec Králové, Čibuz, Barchov, Rybná n. Zdobnicí, Ktová, Poniklá, Praha a okolí, Nedanice a okolí, Sebranice a okolí

Re: příjmení - aktualizace 30.8.015

Příspěvekod Jiří Duchek » pon srp 31, 2015 22:24

Dobrý večer, již jsem Vám odpovídal na původní seznam příjmení 11.2. t.r.(Duchek Žinkovy). Snažil jsem se nyní najít Vaši odpověď - a nepodařilo se. Zřejmě se žádná shoda tehdy nenašla, ale nejsem si jist. Můžete tedy uještě jednou? Děkuji, Duchek
Jiří Duchek

Příspěvekod sterbik » úte zář 01, 2015 21:28

Hezký večer,
mám v rodokmenu Fišery z Poniklé, právě tam pátrám, takže mám zatím Eleonoru Fišerovou, nar. 1791, která si vzala Františka Václavíka. Původně byla evangelička, ale po svatbě byla pokřtěna. Dále mám její rodiče Františka (a jeho otce Václava) a Annu (u ní je několik variant příjmení, ale nejspíš Viktorínová)
sterbik

Oblast pátrání: Městecko (Střihov, Žehuň, Dlouhopolsko, Sloveč, Choťovice, Vinice), Ohaře, Vinec u MB, Katusice, Náměšť nad Oslavou a okolí (Jedov, Častotice, Ocmanice, Zahrádka), Heřmanice, Rouchovany, Horní Heřmanice, Budišov, Vémyslice, okolí Semil a Jilemnice

Příspěvekod Zora » úte zář 01, 2015 21:58

sterbik píše:Hezký večer,
mám v rodokmenu Fišery z Poniklé, právě tam pátrám, takže mám zatím Eleonoru Fišerovou, nar. 1791, která si vzala Františka Václavíka. Původně byla evangelička, ale po svatbě byla pokřtěna. Dále mám její rodiče Františka (a jeho otce Václava) a Annu (u ní je několik variant příjmení, ale nejspíš Viktorínová)

asi nepřesná formulace, evangelická a katolická církev si vzájemně křty uznávají a nelze jednu osobu křtít vícekrát. Ve Vašem případě se jedná spíše o přestoupení ke katolické církvi, možná i o následné veřejné vyznání (katolické) víry.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Příjmení v rodokmenech