Archlebov - Filip Němec ?

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Archlebov - Filip Němec ?

Příspěvekod gazan » úte bře 03, 2015 18:19

Zdravím,

nenašel někdo v Archlebově narození Filipa Němce ? Měl se narodit okolo roku 1738 +/- . Němcovi jsou usazení v Archlebově už minimálně od poloviny 17. stol., žádná náplava. Ale tento můj předek jako by se snad ani nenarodil ...
Budu vděčný za zprávu, pokud na něj někdo natrefíte.

Radek
gazan

Re: Archlebov - Filip Němec ?

Příspěvekod jirkabart » čtv bře 05, 2015 16:43

Nemohl získat nové jméno při biřmování a poté toto nové jméno používat? Stejný problém řeším v podobném období také.
Pátrám především na jižním plzeňsku, klatovsku a královehradecku.
jirkabart

Oblast pátrání: plzeňský kraj: přešticko, švihovsko, žinkovsko, nepomucko
královéhradecký kraj: severně od Nechanic

Re: Archlebov - Filip Němec ?

Příspěvekod Zora » čtv bře 05, 2015 16:58

Hledám informace o rodinách VALUCH (Napajedla, Zlín a okolí), SURÁNEK (Slovácko), STRICH (Boskovice a okolí, Miroslav), NĚMEC (Archlebov), ČÁSLAVOVÁ (Šlapanice, Brno). Děkuji!
Linz, Rakousko
Renata.Fleischner(zavinac)seznam[dot]cz

http://www.genealogie.cz/nc/en/aktivity ... 2004_2005/

Hledáte Němce podle indexů nebo podle matriky?
V indexech se často objevuje pouze jedno křestní jméno, i když dítě dostalo dvě. Se záměnou biřmovacího za křestní jsem se nesetkala, spíš jsem se setkala s chybějícím zápisem v matrice (velice, velice zřídka).
Zkuste hledat i sourozence Filipa, pokud by něj někde zbylo místo mezi porody, pak hledat v okolí, pokud znáte rodiče. Stejně tak svatbu rodičů, deti se někdy rodily u rodičů matky. Nejčastěji první dítě.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Příjmení v rodokmenech