Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:
1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také. Např: V rodokmenu mám: Novák (Opava) Novotný (Novojičínsko) Nový (Ostrava a okolí)
2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět. Např: Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854 nebo Hledám Novotných a Nových z okolí Písku
3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.
Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním (Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)
Podařilo se mi dokončit jak rodokmen mého otce, tak celý rozrod rodu Bulinů. Rod založil v Pičíně u Příbrami koncem 17.století vysloužilý voják Jiří (Georgius) Bulina původem odněkud z východní Evropy. Zájemcům o tento rod ráda sdělím vše, co je bude zajímat.
Potomci Josefa Buliny ,syna Bartoloměje a Alžběty Šimanovské z obce Liha, byli mimo jiné, Josef v Dubenci a Matěj v Drahlíně.Jejich děti pak skončili převážně na Kladensku v obcích Žilina a Motyčín,ve 4 případech bylo jméno partnerů - Váňa.Bulinů na Příbramsku byla spousta, ten rozrod musí být velký.
Bohužel jsem našla odpověď Sovy až dnes. Jsem pravnučka Matěje z Drahlína, bude mi osmdesát a na tomto webu je to pro mne boj, stále se musím znovu přihlašovat.Až z matrik jsem se dozvěděla, že dědeček Eduard byl z jedenácti dětí. Moc toužím dopátrat se více o VáŇových. .....Prosím ,ozvěte se, mně se to nedaří. Jaroslava
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
Paní Bulinová, s Buliny neumím pomoci ale pod těmi okénky, která vyplňujete při přihlašování jsou dvě okénka na zaškrtnutí- kliněte si do toho " Přihlásit mě automaticky při každé návštěvě" a už si Vás to příště bude pamatovat.
Sově jsem poslala upozornění, že ji sháníte. edit: neposlala, poslala Zorka