Andrle Arlt Augusta Bešta Bozdechovy Brabcova Bradova Buřič

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Re: Andrle Arlt Augusta Bešta Bozdechovy Brabcova Bradova Bu

Příspěvekod PetrC » pon lis 05, 2012 12:01

Zora píše:Wenzel Samec nar. 1865 Hořovice

Nenašla by se nějaká shoda?
Zora

Dobrý den,
jméno Samec se v mém rodokmenu vyskytuje jen okrajově, není z přimé linie a nemám o něm zatím bohužel bližší údaje, pouze to, že má pratetička si vzala za muže jakehosi pana Samce. Nicméně to nevylučuje, že tam není nějaká spojka k Vašemu Wenzelovi ... Pomohlo by asi nahlédnout do Vašeho/mého rodokmenu, pokud máte zájem, můžeme si navzájem vyměnit rodokmen nebo jeho příslušnou část mailem (ideálně v GED souboru). Napište mi prosím na pc@petrcizek.cz.
Dekuji.
PetrC

Příspěvekod RitterQa » ned pro 16, 2012 12:51

Odkud máte Kopeckého?
Já mám Pavla Kopeckého s manželkou Rozálii Kopeckou roz. Sralovou. V Dolných Držkovcách (nevím jak správně skloňovat) se jim narodila dcera Antonie Kopecká, *28.2.1940.
PŘÍJMENÍ V MÉM RODOKMENU: Bazala, Bosáková, Fajkusová, Hromadová, Jašek, Kamenická, Modrovič, Toman (Tomanec), (aktualizováno 26.10.2015)
RitterQa

Oblast pátrání: Dolné Držkovce (SK), Hovězí, Ostrava, Piešťany (SK), Sokolovce (SK), Trnava (SK), Velký Báb (SK), Vsetín

Příspěvekod PetrC » ned pro 16, 2012 14:20

Dobry den, jmeno Kopecky je z prime linie predku mych deti (rodice me manzelky). Po valce prisel rod Kopeckych ze Stribrných Hor, dodnes jsou tam nejaci pribuzni. Vzhledem k tomu, ze o teto linii mam velmi malo informaci (veskere matriky jsou v archivu Zamrsku, kde digitalizace matrik postupuje zoufalym tempem), nemohu potvrdit ani vyvratit nejakou shodu s Vasim rodokmenem.
Udaje, ktere vim:

Stanislav Kopecky, nar. 1942, Stribrne Hory.
Rodice Stanislava: Frantisek Kopecky nar. 4.9.1901 v ??? a Ruzena Dvorakova (nar. 18.1.1903 v ???)
Rodice Frantiska Kopeckeho: Jan Kopecky a Marie (nar. ???)

Pomohlo by asi nahlédnout do Vašeho/mého rodokmenu, pokud máte zájem, můžeme si navzájem vyměnit rodokmen nebo jeho příslušnou část mailem (ideálně v GED souboru). Napište mi prosím na pc@petrcizek.cz.
Hezký den
Petr Čížek
PetrC

Příspěvekod k28 » úte pro 18, 2012 21:19

Mám v rodokmenu příjmení Jäger (později Jagr/Jágr), rod pochází ze Žďárska (Cikháj, Poděšín a současná generace- Bohdalov)
History remembers only the celebrated. Genealogy remembers them all.
k28

Příspěvekod PetrC » úte pro 18, 2012 22:45

Klara7 píše:Mám v rodokmenu příjmení Jäger (později Jagr/Jágr), rod pochází ze Žďárska (Cikháj, Poděšín a současná generace- Bohdalov)

Dobry den,
dekuji za info.
Moji Jagerove jsou pomerne vzdalena vetev, Jindrich Jäger si vzal za zenu sestru moji prababicky, Bohumilu Mazacovou. Meli syna Jindricha a dceru Marii (nar. cca 1940-45), pozdeji zili v Jilovem u Prahy, dalsi potomky mohu zjistit, mate - li zajem.

Hezky den
Petr Cizek
PetrC

Příspěvekod k28 » stř pro 19, 2012 15:02

Dobrý den, tak to bude spíš jen shoda jmen, v mém případě jde o mého dědečka(nar.1935) a jeho předky, ale všichni se narodili tady na Vysočině, poblíž Prahy o nikom nevím..
Každopádně děkuji za odpověď,
Klára :)
History remembers only the celebrated. Genealogy remembers them all.
k28

Příspěvekod PetrC » stř pro 19, 2012 15:19

Pokud ja vim z rodinneho vypraveni, tak nas Jindrich Jager se prizenil sem do pohranici, zrejme nekdy po valce, stejne jako muj dedecek. Byly zde k dispozici levne domy a prace bylo dost. Pozdeji se se svoji zenou, Bohumilou Mazacovou, sestrou moji babicky, odstehoval do Jiloveho u Prahy, coz ale nutne neznamena, ze Jindrich pochazel z Jiloveho. Klidne mohl sem do pohranici prijit z Vysociny ... Ale dokud nebudeme mit blizsi udaje, neda se potvrdit nic. Mate rodokmen na MyHeritage? Muzeme se vzajemne podivat a porovnat, ja pak mohu zkusit zjistit dalsi info. S temi Jagerovymi z Jiloveho jsme 1x rocne v kontaktu. Dalsi prosim resit radeji jiz pres mail pc@petrcizek.cz. Dekuji. Petr
PetrC

Příspěvekod váhavá » pát úno 15, 2013 15:17

Mám v rodokmenu Bozděchovi z Milaveč okres Domažlice
váhavá

Příspěvekod PetrC » pát úno 15, 2013 15:44

Právě jsem napsal dlouhou odpověď, ale Vy jste mezitím Váš příspěvek vyeditovala a tím zřejmě moje odpověď zmizela... apeluji proto na Adminy, zda by to mohli opravit. Děkuji.
Tak nyní jen krátce, další podrobnosti a výměna dat prosím pak již přes mail. Jméno Bozděch - Bozdechowy mám z oblasti blízko Milaveče. Můj přímý předek, Terezie Woracek, měla prvního manžela právě s tímto příjmením. Terezie nar. 1711, Kokšín.

Hezký den
Petr
PetrC

Příspěvekod Šušara » pon bře 09, 2015 11:13

Mám Gottfrieda Mildnera a jeho dceru Julianu, provd.1770 za France Eichlera (Ronov) a taky mám Jan Arlta nar. cca 1697 a jeho dceru Barboru provd. 1757 za Martina Siřištěho (Pozdeň).
Šušara

Oblast pátrání: Praha-západ, Příbramsko, Rakovnicko, Berounsko, Praha-východ, Třebíčsko, Hrubý Jeseník, Ledečko,
Úžice, Mladá Vožice, Vlašimsko, Choustník, Mazelov (ČB), Praha, a v okolí uvedeného

Příspěvekod PetrC » pon bře 09, 2015 12:40

Dobry den,
dekuji za prispevek.
Z Vami uvedenyh jmen a lokalit tu nemam zacnou shodu ani vazbu.
Petr
PetrC

Předchozí

Zpět na Příjmení v rodokmenech