Mašek,Bezděk,Vlach,Štych,Knoll,Kripner + NOVE zo SR

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Mašek,Bezděk,Vlach,Štych,Knoll,Kripner + NOVE zo SR

Příspěvekod lenle » úte črc 19, 2011 14:42

Dobrý deň, v mojom rodokmeni sa vyskytujú nasledovné priezviská:
Mašek, Bezděk, Vlach, Štych (Štich), Schmid,
menej početné: Filipová, Kožíšková, Fornouzová, Pluhařová, Benda, Malik,Knoll, Kripner,
príbuzní sú väčšinou z okolia Plzne pokiaľ viem, sú to dediny ako Dnešice, Sobiekury, Horušany, Žerovice, zrejme aj Oplot, Srbice, Přeštice.

Čo sa týka Mašekovcov z Dnešíc, hľadala som v matrikách a mám teda pomerne veľa informácií (najstarší zápis aj s dátumom mám sobáš z roku 1706) ak by mal niekto záujem. Naopak, ja by som potrebovala nájsť jeden spojovací článok ktorý by mi so 100%-nou istotou potvrdil že človek ktorého som našla je skutočne môj predok a nie len menovec.

+ Doplňam ďalšie priezviská zo SLOVENSKA

Leštinský, Janči, Brček, Pekár (Liptov),
Ružičková (Orava?),
Guláš, Brezina, Rovenský, Brunovský, Kollarovics, Jankovics, Tesovics, Korchan(?) - prevažne západ
Naposledy upravil lenle dne úte led 10, 2012 21:11, celkově upraveno 1
lenle

Oblast pátrání: CZ - Dnešice a okolie
SK - Kaplna, Ružomberok, Papradno

Příspěvekod Michael » úte črc 19, 2011 22:09

Studoval jsem kdysi Vlachy. Myslím, že přišli (alespoň ti moji) na Plzeňsko odněkud od Zdic, tedy ze středních Čech. Ti moji ale "pod" Plzeň nepřišli, byli spíš na sever od Plzně.
Michael

Příspěvekod lenle » úte črc 19, 2011 22:27

u mojich Vlachovcov viem o 2 miestach - Srbice a Horusany, teda skor dole na juh. Mam aj par dalsich osob ale u tych netusim odkial su, aj ked predpokladam (neviem ci spravne) ze nie velmi zdaleka.
lenle

Příspěvekod carlos » stř črc 20, 2011 8:34

Moji Vlachovi pochází zase z východních Čech a to z Benešova u Semil.

http://vlach.webz.cz/
carlos

Oblast pátrání: Liberecko, Semilsko
http://www.genealogieglaser.euweb.cz/index.html
http://vlach.webz.cz
http://zds-rochlice.webz.cz/
R1b - R-Y19469 - R-F2610
https://www.yfull.com/tree/R-Y19469/
https://www.yfull.com/mtree/H3p/

Re: Mašek,Bezděk,Vlach,Štych,Knoll,Kripner- okolie Plzne

Příspěvekod Walter Leibelt » úte říj 25, 2011 18:02

lenle píše:Dobrý deň, v mojom rodokmeni sa vyskytujú nasledovné priezviská:
Mašek, Bezděk, Vlach, Štych (Štich), Schmid,
menej početné: Filipová, Kožíšková, Fornouzová, Pluhařová, Benda, Malik,Knoll, Kripner,
príbuzní sú väčšinou z okolia Plzne pokiaľ viem, sú to dediny ako Dnešice, Sobiekury, Horušany, Žerovice, zrejme aj Oplot, Srbice, Přeštice.

Čo sa týka Mašekovcov z Dnešíc, hľadala som v matrikách a mám teda pomerne veľa informácií (najstarší zápis aj s dátumom mám sobáš z roku 1706) ak by mal niekto záujem. Naopak, ja by som potrebovala nájsť jeden spojovací článok ktorý by mi so 100%-nou istotou potvrdil že človek ktorého som našla je skutočne môj predok a nie len menovec.

Dobrý den,
V mé rodině se vyskytuje Johanna Schmied nar.Kottiken/Chotíkov/,která si vzala za manžela Josef Heueis,v manželství se narodila r.1876 v Plzni dcera Barbara,která potom bydlela v Malešovicích.
Příjmení:Leibelt/Wansdorf/,Friedl/Gorzlin b.Weseritz-Gerclín u Bezdružic ,Zink/Neumark/ Všeruby,Heueis/Kottiken/.
Děkuji zakaždou informaci
Walter Leibelt

Příspěvekod lenle » stř říj 26, 2011 11:39

u mna nemam v rodokmeni niekoho s menom Johanna a ani to priezvisko manzela mi nic nehovori. Ja mam inu pani Schmidtovu (za slobodna) a poznam len meno jej otca. A nie som si celkom ista odkial vlastne "moji" Schmidtovci povodom su, ja som povodne myslela ze z Ciech, ale konkretne ti moji zili na Slovensku a asi sa tu aj narodili. Je tu sice ista spojitost s Plznou, ale mam pocit ze skor zo strany manzela pani Schmidtovej. Mam to v tejto vetve vsetko este velmi neiste...
lenle

Re: Mašek,Bezděk,Vlach,Štych,Knoll,Kripner + NOVE zo SR

Příspěvekod terka » pát úno 13, 2015 23:56

Dobrý den, nevím, zda Váš dotaz je stále aktuální, ale pocházím z rodiny Štychů z této oblasti a možná bych mohla pomoct... Resp. můj strýc, má vypracovaný rodokmen...
terka

Oblast pátrání: Plzeň západ

Příspěvekod jirkabart » sob úno 14, 2015 18:44

I já jsem potomkem Mašků z Dnešic (původně z Losiny u Chotěšova, od 1706 z Černotína, od 1735 z Dnešic) a Pluhařů ze Skočic. Kdyžtak se ozvěte přes SZ.
Pátrám především na jižním plzeňsku, klatovsku a královehradecku.
jirkabart

Oblast pátrání: plzeňský kraj: přešticko, švihovsko, žinkovsko, nepomucko
královéhradecký kraj: severně od Nechanic

Příspěvekod lenle » pon úno 16, 2015 19:29

jirkabart píše:I já jsem potomkem Mašků z Dnešic (původně z Losiny u Chotěšova, od 1706 z Černotína, od 1735 z Dnešic) a Pluhařů ze Skočic. Kdyžtak se ozvěte přes SZ.

Dobry den, nejako sa mi ani na druhy pokus nepodarilo poslat spravu (nechce prejst, resp. nevidim ju v odoslanych), tak skusim takto. Ak su nahodou Vami spominane roky datumy svadieb a ak su to nahodou svadby Antonia Maska a Markety/Margarety z roku 1706 a Adama Maska s Marianou z roku 1735, tak potom mozno mame nejaku spolocnu cast rodokmena. Mohli by ste mi pripadne skusit napisat spravu?
lenle

Příspěvekod jirkabart » úte úno 17, 2015 10:44

Poslal jsem Vám zprávu.
Pátrám především na jižním plzeňsku, klatovsku a královehradecku.
jirkabart

Oblast pátrání: plzeňský kraj: přešticko, švihovsko, žinkovsko, nepomucko
královéhradecký kraj: severně od Nechanic

Příspěvekod syrius » stř úno 18, 2015 8:21

Dobrý den, pátrám v rodě Bezděků ze Soběkur, ráda se podělím o poznatky. Pokud máte zájem, pošlete ZS.
syrius

Zpět na Příjmení v rodokmenech