Nýč/ová

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Nýč/ová

Příspěvekod Komtesa » úte úno 10, 2015 8:41

OK Kutil zatím nevyšel, tak to vezmu z druhé strany.
Jméno v mém rodokmenu je také Nýč - královehradecký kraj - Náchod, Borová, Jaroměř

Josef Nýč * 1877 Borová 16 manželka Anna roz. Čápová * 1.11.1881 + 22.3.1971 Borová 127
Jejich děti:
1.Josef Nýč * 29.5.1902 Polánky n/Dědinou 14 + 1950 Náchod
2.Anna provdaná Kleprlíková * 20.12.1905 Borová + 6.7.1987 Velké Poříří
3.Božena provdaná Ptáčková *20.11.1907 Borová + 22.1.1981 Borová
4.Marie provdaná Lichá * 11.1.1912 + 10.9.1973

Budu vděčná za jakoukoliv informaci, nějak se nemohu hnout z místa.
Díky všem.
K
Komtesa

Re: Nýč/ová

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte úno 10, 2015 9:42

Dobrý den,
ani u Kutilových jsem nepochopila, co hledáte. Nepovedlo se Vám předky najít v matrikách? Nebo hledáte někoho, kdo je má také v rodokmenu? Nebo hledáte žíjící příbuzné?
Karolina
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Komtesa » pát úno 13, 2015 8:04

Zdravím,
u Kutilových jsem se dostala do minulosti do roku 1802 dle matrik plzeňského archivu - Vít Kutil * 1802, jeho rodiče Jiří Kutil a Dorota roz. Wěnečková ( Věnečková ) u nich bohužel nemám data narození ani úmrtí. V matrikách pokud jsou záznamy tak je to dost nečitelné (překlad z latiny či němčiny bych snad zvládla, ale ten rukopis to je síla).
No a Nýčovi to mám jen ze zdrojů příbuzenstva jsou z královehradecka a matriky ještě myslím nejsou všechny zdigitalizované ( Zámrsk ), teda to co potřebuju . Náchodsko apod.
Chtěla bych se dostat dál do minulosti popřípadě zkonfrontovat s někým stejná jména jestli nejsme příbuzní.
Díky K
Komtesa

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát úno 13, 2015 8:37

tak teď už chápu.

a nechcete se to naučit číst? jména najdete, to dáte- chce to jen dostat do oka a se čtením, když ukážete snahu, Vám určitě někdo pomůže.....vlastně jsme se to tak naučili všichni.
ale jinak samozřejmě držím palce, najít spřízněnou duši ve stejném rodokmenu je velká radost
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod Komtesa » sob úno 14, 2015 7:56

díky za radu, není nad to když někdo poradí, ono se to ale nedá ani přečíst, no nic zkusila jsem to zůstanu tam kde jsem
Komtesa

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob úno 14, 2015 8:26

tak myslela jsem to dobře
a s karlovars už jste si psala?
viewtopic.php?f=4&t=4632&p=38691&hilit=n%C3%BD%C4%8D#p38691
(vypadá to nadějně)
TY Karolina
Karolina Vernerova

Příspěvekod Komtesa » sob úno 14, 2015 9:32

karlovars patří do rodiny a prosím pokud mi nechcete pomoci radši nereagujte, on se tady někdy někdo najde ( už jsem tady našla dost lidí, co mi pomohli i když to byla jiná jména ), kdo bude mít stejná jména v rodokmenu. Vypadá to, že jste tady jen na kritiku, vy nikoho nehledáte?
Komtesa

Příspěvekod Zora » sob úno 14, 2015 10:27

Zkuste, Komteso, psát trošku jiným tónem. Karolina je zkušená genealožka, a pokud se Vám její rady nelíbí, nehodí, stačí nereagovat. Rozhodně z její strany nešlo o kritiku.
Bohužel Vaše příspěvky vnímám já trošku jako ulehčení si práce, převzít již nalezené, ale mohu se mýlit.

Děkuji Vám, pokud se přizpůsobíte místním zvyklostem.

PS - Pátrám po předcích, mám zkušenosti, snad i znalosti, snažím se pomáhat tam, kde je má pomoc vítána, čtu obtížně, ale snažím se i přesto, že špatně vidím - to předcházím Vaší poměrně dost netaktní otázce i vůči mé osobě. Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Karolina Vernerova » sob úno 14, 2015 11:07

hodně štěstí, Komteso, s takovouhle daleko dojdete.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Příspěvekod Komtesa » sob úno 14, 2015 11:47

Nevím co jsem provedla, nejsem jedinná, kdo sem píše o pomoc v hledání jmen v rodokmenu a ještě jsem se nesetka a s tím co mi psala Karolína i Zora. Pokud jsem někoho urazila sorry, ale prosím už mi vy dvě nevěnujte svoji pozornost, zařídím se jinak. Jenom by mě zajímalo,jestli se také navážíte do jiných co hledají jména svého rodokmenu. A že je Karolína zkušená genealožka to jí jenom chválí, ale nějak to nejde poznat jen podle jména. K
Komtesa

Příspěvekod Zora » sob úno 14, 2015 12:01

Připojuji se, ať se daří, třeba časem pochopíte. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Komtesa » sob úno 14, 2015 12:26

Zoro, jednak nevím proč se montujete mezi mě a Karolínu ( předpokládám, že je inteligentní a není nesvéprávná a nepotřebuje vaši pomoc pokud ji někdo "ubližuje" a já jsem jí "neubližovala" ) a nepsala jste tady abych popřípadě nereagovala? Zkuste se přemoci a nereagovat když vás o to nikdo neprosí.Psala jsem si s Karolínou.

Karolíno i Zoro můžete mi prosím vysvětlit na co jsou v genealogii např. příjmení v rodokmenech? Když vznesu dotaz hned se do mě pustíte jako bych spáchala vraždu , ale jsou tu i jiní co se ptají, na ty také tak reagujete jako na mě? Víte co radši už nereagujte. Přeji hezký zbytek víkendu.K
Komtesa

Zpět na Příjmení v rodokmenech