Berný František

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Berný František

Příspěvekod Zuzana Jah » ned srp 03, 2014 20:59

Máte někdo v rodokmenu? - Berný František narozený 11. ledna 1832 v obci Češov okres Jičín. V roce 1880 a později žil s rodinou ve Smidarech (do roku 1960 okres Nový Bydžov, později okres Hradec Králové). Děkuji předem za jakoukoliv informaci o rodu Berných uvedeného předka. Zuzana
Zuzana Jah

Oblast pátrání: Královéhradecký kraj

Re: Berný František

Příspěvekod Trop » pát srp 22, 2014 19:12

Sběř č. 9 - majitel Berný Libor RNDr. Sběř je vesnice cca 6 km od Smidar, blízko Berných mám chalupu :-)
Trop

Příspěvekod Petr.1965 » ned srp 31, 2014 20:16

Na netu jsou ke stažení sčítací operáty Smidar 1880, 1890, 1900, 1910 a 1921. Tam by se dalo sehnat pár info o hledané osobě.

http://vychodoceskearchivy.cz/hradeckra ... 2/smidary/
Petr.1965

Příspěvekod Zuzana Jah » úte zář 02, 2014 20:05

Díky za radu, o sčítacích operátech okresu HK vím a vycházela jsem z nich. Poslední a nejstarší "stopa" je místo narození Berného Františka v Češově. Mamka si vzpomněla, že děda o uvedené obci hovořil. Matriky příslušné farnosti dosud nejsou digitalizovány a tak se budu muset později vypravit do archivu do Zámrsku nebo počkat zda je časem nepřidají. Sčítací operáty okresu Jičín mi už nepomohou, prý je mají v archivu a dosud je nedali na web. Jinak zdravím do Nového Bydžova - i tam mám příbuzné:-) Díky za pomoc:-) Zuzana Jah
Zuzana Jah

Oblast pátrání: Královéhradecký kraj

Zpět na Příjmení v rodokmenech