Gerhard (Gerhardt) Praha, Slaný, Lysá nad Labem

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Gerhard (Gerhardt) Praha, Slaný, Lysá nad Labem

Příspěvekod PomněnkaPrvní » stř srp 06, 2014 12:00

Hledám příjmení Gerhard (někde psáno i Gerhardt) -
okolo roku 1920 v Praze a v Lysé nad Labem
okolo roku 1880 v Lysé nad Labem
okolo roku 1860 ve Slaném
před tímto datem v Praze
PomněnkaPrvní

Re: Gerhard (Gerhardt) Praha, Slaný, Lysá nad Labem

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát srp 08, 2014 7:25

a máš ty z AHMP, ze soupisu pražských obyvatel?
a ty z Policejních Přihlášek?

ptám se možná jako trouba, ale nějak jich vidím před 1860 celkem dost
např....
http://amp.bach.cz/pragapublica/permali ... 008&scan=1
http://amp.bach.cz/pragapublica/permali ... 008&scan=1

a pak ty haldy v policejních přihláškách....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod Zora » pát srp 08, 2014 7:53

http://digi.nacr.cz/prihlasky2/index.ph ... folium=792
Hledejte v přihláškách, jsou tam místa původu. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod PomněnkaPrvní » pát srp 08, 2014 13:19

Moc děkuji, tak daleko ještě nejsem, zatím jedu matriky, pak mám v plánu pustit se do dalších zdrojů. Za odkazy děkuji, ještě jsem s nimi nepracovala.
V tomto vlákně mi spíš šlo o nějaké žijící potomky, kteří by toto příjmení měli ve svém rodokmenu.
Můj praděda si brababičku bral ve starším věku, před ní byl ženat a předpokládám, že měl potomky, které bych ráda našla. Pokud jeho první manželství vydrželo déle než s mojí prababičkou (prakticky moje babička svého otce ani nepoznala, hned se zase rozvedli) a já našla jeho potomky, mohla bych se něco dozvědět o jeho životě. Z naší rodiny o něm nikdo nic neví, babička ho neznala, prababička o něm nemluvila...
PomněnkaPrvní

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát srp 08, 2014 13:20

A jméno pradědy a prababičky?
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník

Příspěvekod PomněnkaPrvní » pát srp 08, 2014 14:02

Praděda Miroslav Gerhardt, nar. 3. 11. 1887 v Lysé nad Labem č. 63.
První manželství uzavřel s Marií Bilíkovou na Velehradě 28. 1. 1913. To by mě zajímali potomci, kteří z tohoto manželství vznikli.
Druhé manželství s mojí prababičkou Marií Lang(e)rovou uzavřel 12. 2. 1924 v Praze - civilní sňatek (je uvedena adresa Praha VII č. p. 1045; potom také v roce 1924 adresa Nusle č. p. 200, v roce 1927 má uvedenu adresu bydliště Lysá nad Labem č. 27/II).
Dle oznámení policejní správy na Královských Vinohradech z roku 1921 odpadl k církvi evangelické. Snad tedy bydlel i zde... (do roku 1922 byly Královské Vinohrady samostatným městem (5. největším v ČSR), až v roce 1922 se připojily k Praze).
(doklady ani odkazy na sňatky nemám, vyčetla jsem to z poznámek u jiných záznamů)

Moje prababička Marie Lang(e)rová nar. v Ochozi u Brna 15. 8. 1902, katolička. V roce 1924 má uvedenu adresu Praha VII č. p. 1045
PomněnkaPrvní

Příspěvekod Karolina Vernerova » pát srp 08, 2014 14:22

tak to na první pohled nevidím- myslím ty originály zápisů- zdá se, že patřičné matriky nejsou digi.... tak třeba někdo někoho zná....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Zpět na Příjmení v rodokmenech