Škvrně, Škvrňák

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Škvrně, Škvrňák

Příspěvekod anoli » čtv říj 05, 2006 11:46

Nemá někdo ve svém rodokmenu celkem vzácné příjmení Škvrně, nebo Škvrňák? Vyskytuje se na Chrudimsku, ale jedna větev sahá do Prahy (zemřelý fotograf Petr Škvrně).
ANOLI
anoli

Příspěvekod VLVOJTA » čtv říj 05, 2006 20:39

Znám jméno Škvrna, ale jeho nositel se vyskytuje v Liberci. (jeden ze zákazníků z mého bývalého pracoviště).
VLVOJTA

Re: Škvrně, Škvrňák

Příspěvekod JEŽURA » úte dub 28, 2009 15:14

anoli píše:Nemá někdo ve svém rodokmenu celkem vzácné příjmení Škvrně, nebo Škvrňák? Vyskytuje se na Chrudimsku, ale jedna větev sahá do Prahy (zemřelý fotograf Petr Škvrně).

Znám ing. Škvrně v Č. Budějovicích. Neznám však jeho bydliště, ale nedávné zaměstnání a pracoviště.
JEŽURA

Příspěvekod Kovarl » úte dub 28, 2009 21:05

Myslím, že Škvrně byl taky celkem známý fotograf, který před pár lety tragicky zemřel. Jeho hrob jsem viděl na hřbitově Praha-Nusle (na Pankráci neboli Za Zelenou liškou).
Kovarl

Příspěvekod anoli » čtv kvě 21, 2009 17:13

Děkuji všem. Fotografa Petra Škvrně už se bohužel nezeptám odkud byli jeho předci... Snad pomůže v této pražské větvi konskripce.
ANOLI
anoli

Příspěvekod Marci » čtv říj 24, 2013 14:50

Dobrý den zdravím. Můj manžel pochází z rodu Škvrně. Kořeny Chrudim a okolí. Tuším že Skutíčko apod. Určitě by věděla jeho maminka.
Marci

Příspěvekod anoli » pon říj 28, 2013 20:19

Též vás zdravím, tak to prosím zjistěte, je-li možno , tento rod mám zpracován až do cca 1660 (ne samozřejmě celý rozrod)
ANOLI
anoli

Příspěvekod Zora » pon říj 28, 2013 20:37

V nejstarší Ivančické matrice se vyskytuje :
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=43
Škvrňa Ludmila 1657

Zřejmě tam budou i další nositelé tohoto příjmení, dál jsem nepátrala.
V období Třicetileté války zustalo hodně domů opuštěných, stěhovali se sem noví obyvatelé z Čech, ale předvším z Vysočiny.
Lákala je křižovatka důležitých cest, stejně jako obchod s obilím.
Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod let144 » pon črc 14, 2014 12:32

Škvrně vulgo Škvrňák - Trpišov u Chrudimi a Slatiňany. Dnes jsem byl kamarádkou požádán a pomoc při tvorbě rodokmenu této rodiny.
let144

Oblast pátrání: jižní a východní Čechy

Zpět na Příjmení v rodokmenech