Příjmení Strakonicko

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení Strakonicko

Příspěvekod Milarka » stř bře 28, 2007 19:39

Hledám předky těchto příjmení: Mašek, Emler, Král, Maleč, Brož, Vlček, Raba, Vácha, Dlohoš, Matulka, Varous, Hromádka. Vše Strakonicko a Vimpersko.
Milarka

Příspěvekod Pavel Hrneček » čtv bře 29, 2007 11:14

Mašek, Vlček ze Strakonicka a Vimperska znám a mám ve svém
rodokmenu a na Raba můžu zprostředkovat kontakt. Pošlete mi váš e-mail.

phrnecek(zavináč)centrum.cz
Pavel Hrneček

Příjmení z Vodňan

Příspěvekod Jiří Louženský » pon srp 25, 2008 20:00

Zpracovávám genealogii vodňanských rodin, např. Raba, Emler atd. V případě zájmu napište. Jiří Louženský, osobní blog : krajpodhradem.txt.cz
Nabízím inf. z různých oblastí historie jižních Čech, např. žel. doprava, vystěhovalectví, literatura. Také Vodňany a Vodňansko, např. genealogie. Viz také krajpodhradem.txt.cz
Jiří Louženský

Raba

Příspěvekod JN » úte zář 16, 2008 20:38

Zrovna včera jsem narazila v matrice narozených pro Svinětice na tento zápis: 28.6.1854 narozena Marie Rabová, otec neuveden, matka: Marie, dcera Anny Rabové vdovy po Matěji Rabovi hajném ze Svinětic č. 30...
http://digi.ceskearchivy.cz/index.php?menu=3&id=2043
JN

Oblast pátrání: Strakonicko - Nebřehovice, Jinín, Podsrp; Tábor, Roudná, Dobronice u Chýnova, Bílsko, Svinětice, Počátky

Re: Příjmení Strakonicko

Příspěvekod npapach » stř pro 05, 2012 21:30

dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jek jste pokročils Rabem, sháním Rabovi z okolí Radomyšle (Strakonicko) kolem roku 1800.
Děkuji za odpověď.
npapach

Příspěvekod Pavel Hrneček » stř pro 05, 2012 21:36

Miluše Rabová http://www.mistopis.org/
Ta o nich ví vše :-)
Pavel Hrneček

Příspěvekod seidlovarodokmen » stř led 02, 2013 11:55

Příjmení Mašek mám ve svém rodokmenu. Původ rodiny Přebudov, Kladrubce do Lnáře do Strakonice. V současnosti ve Strakonicích rodiny dvou přímých potomků.
seidlovarodokmen

Příspěvekod wilye » čtv led 03, 2013 15:27

seidlovarodokmen píše:Příjmení Mašek mám ve svém rodokmenu. Původ rodiny Přebudov, Kladrubce do Lnáře do Strakonice. V současnosti ve Strakonicích rodiny dvou přímých potomků.

Maškovi ze Lnářů mě zajímají. Dostala jsem nedávno nové údaje pro další hledání, avšak nepodařilo se mi je ještě propojit s údaji nalezenými v archivu :(

Konkrétně hledám Václava Maška ze Lnářů a jeho ženu Annu Chaloupkovou. Datum narození neznám, jen vím, že měli náhle zemřít v rozmezí 1930-1932, když nevlastní babičce bylo 6-7 let (*1924). V archivu jsem však našla dva Václavy a oba by mohli být potencionální otcové mé nevlastní babičky...
wilye

Příspěvekod alenuška » stř led 09, 2013 15:27

Dobrý den.Prosím nemáte nějaké údaje o rodičích mé prapraprababičky Maria Mašek z Přebudova9 nar.asi1792 zemřela 14.1.1850vzala si Josefa Maláska,Bartolomeje Maška a Kateřiny.Děkuji.Alena
alenuška

Příspěvekod Milarka » úte led 15, 2013 22:04

Moji Maškovi jsou z Miřetic od Vacova. Moji Rabovi jsou od Jinína a Dunovic, Rabovi z Radomyšle a Strakonic jsou jiný rod.
Milarka

Příspěvekod Milarka » úte led 15, 2013 22:08

Pavel Hrneček píše:Miluše Rabová http://www.mistopis.org/
Ta o nich ví vše :-)

Děkuji panu Hrnečkovi, že na mých příjmeních odkazuje na moje stránky. :D :D :D
Milarka

Příspěvekod Pavel Hrneček » pát led 18, 2013 14:51

jehe :-) někdy jsou ruce rychlejší než hlava :-)
Pavel Hrneček

Příspěvekod Nartaya » pon led 12, 2015 11:40

wilye píše:
seidlovarodokmen píše:Příjmení Mašek mám ve svém rodokmenu. Původ rodiny Přebudov, Kladrubce do Lnáře do Strakonice. V současnosti ve Strakonicích rodiny dvou přímých potomků.

Maškovi ze Lnářů mě zajímají. Dostala jsem nedávno nové údaje pro další hledání, avšak nepodařilo se mi je ještě propojit s údaji nalezenými v archivu :(

Konkrétně hledám Václava Maška ze Lnářů a jeho ženu Annu Chaloupkovou. Datum narození neznám, jen vím, že měli náhle zemřít v rozmezí 1930-1932, když nevlastní babičce bylo 6-7 let (*1924). V archivu jsem však našla dva Václavy a oba by mohli být potencionální otcové mé nevlastní babičky...

Moje prababička Marie Mašková pracovala ve Lnářích na zámku jako kuchařka. Pak se se svým mužem Janem Maškem přestěhovali do Protivína. Babička byla rozená Lehečková (Bělčice). Bohužel nemám zatím žádné listiny, kde bych si našla o prababičce více. Díky rodinným vztahům byly dokumenty ztraceny a tím mé snahy zmařeny.
Nartaya

Zpět na Příjmení v rodokmenech