Aktualizace: Příjmení v mém rodokmenu

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Aktualizace: Příjmení v mém rodokmenu

Příspěvekod jerti » stř zář 09, 2015 0:21

V rodokmenu mám tato příjmení: Toman (Mladoboleslavsko, před rokem 1870 Písecko -vesnice Boudy), Kadleček, Maděra (Ledce, Nymburk), Šíp (Dolní Litvínov), Kapalin (Rakovník), Husák (Mělnicko), Havlíček (Kly), Stach (Krchleby, Staňkov, jihozápad Čech), Müller (Kly), Koza (Čermná, Jihozápad Čech), Krejcárek (Bělokozly), Hrdlík (Kopeč), Pokorný (Všetaty), Vacek (Přívory), Novák (Všetaty), Heger (Pšovka), Weis (Pšovka), Stydánek (Záduší), Šulc, Pechač (Mělnicko), Lán (Mělnicko). Především doufám, že najdu nějaké zajímavé informace. R.Toman
Naposledy upravil jerti dne sob říj 10, 2015 2:34, celkově upraveno 5
jerti

Oblast pátrání: Mělnicko, Mladoboleslavsko a Písecko

Re: Příjmení v mém rodokmenu

Příspěvekod kaiserj » stř zář 09, 2015 9:25

V mém rodokmenu mám Marii Korbovou nar. 3.7.1905 ve Staňkově jejíž matka byla Marie Kozová narozena v Čermné.
Můj rodokmen: http://www.domazlicedva.hys.cz/
Pár rodokmenů z oblasti Sudet: http://www.sudeten.clanweb.eu
kaiserj

Oblast pátrání: Plzeňský kraj, Domažlicko, Chodsko,

Re: Příjmení v mém rodokmenu

Příspěvekod jerti » stř zář 09, 2015 13:56

Kozová z mého rodokmenu se jmenovala Anna a narodila se mezi lety 1870 až 1880 a provdala se za Michala Stacha ze Staňkova a ti měli minimálně dvě děti a to Marii (nar.1915, má prababička) a Jiřího. O dalších dětech nevím, ale vím, že jich měli víc.
jerti

Oblast pátrání: Mělnicko, Mladoboleslavsko a Písecko

Zpět na Příjmení v rodokmenech