Rodiny Havlicek

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Rodiny Havlicek

Příspěvekod Familie Schuster » pát pro 05, 2014 18:23

Dobrý večer všem,

Já se zabývám již několik let v soukromém historii svých předků.

Moje rodina strom s názvem Havlíček pochází z oblasti kolem Chotěšov, Mantov, Dolní Lukavice, Chlumčanech, Dobřany, Plzeň, Lišice, Krasavce, Horní Lukavice, Dnešice, Vodokrty, Ossek,

Jsem, včetně mimo jiné, tyto názvy:
Havlíček, Hrubý, Beran, Bouzek, Naar, Haizmann, Kasal, Havránek, atd.

Kdo z vás se zkoumá toto jméno v uvedené přilehlé? O zprávě, byl bych moc rád. Chtěl bych, aby mě nahradit. Moje rodina strom Havlíček obsahuje více než 1300 lidí a není dosud prozkoumána dlouho;)

pozdravy

Christoph Schuster
Familie Schuster

Re: Rodiny Havlicek

Příspěvekod Zora » pát pro 05, 2014 18:32

Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Rodiny Havlicek

Příspěvekod Mika » úte čer 02, 2015 23:21

Dobrý den, též řeším rod Havlíčků z Vodokrt ( jaroslav Havlíček nar. 1919 byl můj děda). Pozor, právě ve Vodokrtech je uváděno několik rodin Havlíčků, ale jen někteří jsou příbuzní. Lze je rozlišit podle čísel popisných.
Mika

Oblast pátrání: Plzeňský kraj

Zpět na Příjmení v rodokmenech