Vyhnálek z Hnátnice nebo Nekoře

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Vyhnálek z Hnátnice nebo Nekoře

Příspěvekod Jiří Kužílek » sob led 14, 2012 22:41

Víte-li kdokoli něco víc o těchto rodech, rád si o tom s vámi vyměním informace
Jiří Kužílek

Re: Vyhnálek z Hnátnice nebo Nekoře

Příspěvekod RRadka » sob dub 25, 2015 12:00

Dobrý den, našla jsem tady váš odkaz na Vyhnálky. Nevím zda to je ještě aktuální. Hledám Vyhnálky z Malé Čermné. Nejstarší dohledaný je zatím Vyhnálek František *1786/ asi / a oženil se s Julianou Petříkovou z Nekoře. Jejich svatba byla možná kolem roku 1812. Pak jsem našla jejich děti: František *1821, Františka provd. Voleská a Anna Vyhnálková, provd. Myšíková. Děkuji za jakoukoliv informaci. Radka
RRadka

Oblast pátrání: Velhartice, Běšiny

Příspěvekod czluny » sob dub 25, 2015 16:40

Taky máme přímého předka Vyhnálka z Nekoře

http://www.myheritage.cz/person-3000232 ... f-vyhnalek
TY Pavel
czluny

Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Příspěvekod Jiří Kužílek » ned dub 26, 2015 7:33

Děkuji za kontakt. Zájem samozřejmě trvá.

Bohužel, zatímco ve Vyhnálcích z Hnátnice (mých předcích) mám vcelku jasno, o Vyhnálcích z Nekoře mám jen kusé informace.

Vím jen že v Nekoři 33 žili mezi lety 1775 - 1792 manželé Josef Vyhnálek a Dorota Vyhnálková roz Kosková

Měli sedm synů: Josef nar. 1775, Jan 1777, František 1780-1847, Jakub 1782, Karel 1784, Antonín 1788 a Čeněk 1792.
Z nich František se přestěhoval do Hnátnice a založil tu zdejší Vyhnálkovskou dynastii.

Nevím o tom zatím nic více. Vyhnálkové v Nekoři jsou čeleď velice spletitá a já se v nich zatím nedokázal zorientovat. Nevím ani, zda a jak proběhlo v Nekoři přečíslování domů, které se v jiných vsích v okolí událo někdy okolo let 1800-1805.

Dokážete v mých kusých informacích najít nějakou vazbu, která by rozvinula naše rodopisné pátrání? Na jakýkoli poznatek k tomuto rozvětvenému rodu se těší

Jiří Kužílek
Jiří Kužílek

Zpět na Příjmení v rodokmenech