Příjmení: Rzerzicha, Řeřicha, Maršík, Wesely, Vejdovec, Tuma

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Příjmení: Rzerzicha, Řeřicha, Maršík, Wesely, Vejdovec, Tuma

Příspěvekod roman » ned zář 30, 2007 17:21

.. a další: BaučeklBouček, Kopal, Hlavín, Bartůněk

z oblastí kolem:
1) Svatý Kilián, Davle, Bojanovice (v okolí Davle) 1600-1780
2) Sloup, Brod, Jerusalem, Příbram - 1780 - 1945
3) Blatná - 1945 výše
4) Praha - 1750 a výše

Příjmení: Maršík, Novotný, Mareš, Buchar
5) Krkonoše - Jestřabí, Stromkovice, Bratrouchov, Šp. Mlýn, Rokytnice, Jablonec nad Jizerou, Vítkovice .. atd.

Příjemný den a úspěšné pátrání.
R (romanrericha@volny.cz)
roman

doplneni oblasti pro prvni skupinu prijmeni

Příspěvekod roman » pon říj 01, 2007 8:37

oblast kolem: Davle atd. + Slivice, Zbenice
roman

Příspěvekod Michael » pon říj 15, 2007 18:20

Asi Vás ničím nepotěším. Jen chci sdělit, že jsem se zabýval hodně rodinou Řeřichů z Klatovska a okolí, kteří se trochu mihli mým rodokmenem. Bylo na nich zajímavé, že jeden z nich měl manželku ze Švýcarska a druhý pravděpodobně z Belgie. Bylo úžasné, na kolik způsobů dokázali v matrikách jejich jména, jména jejich rodičů a místo původu zkomolit. Mám k tomu desítky verzí a ani pátráním v cizině jsem nedokázal najít správné verze.
Michael

Příspěvekod roman » čtv lis 01, 2007 11:01

Michael píše:Asi Vás ničím nepotěším. Jen chci sdělit, že jsem se zabýval hodně rodinou Řeřichů z Klatovska a okolí, kteří se trochu mihli mým rodokmenem. Bylo na nich zajímavé, že jeden z nich měl manželku ze Švýcarska a druhý pravděpodobně z Belgie. Bylo úžasné, na kolik způsobů dokázali v matrikách jejich jména, jména jejich rodičů a místo původu zkomolit. Mám k tomu desítky verzí a ani pátráním v cizině jsem nedokázal najít správné verze.

Naopak, potěšil jste mne. S komolením jména mám obdobné zkušenosti. Jedna z větví mých Řeřichů se pohybovala kolem Vltavy/Otavy, od Orlíku až po Davli, odkud jsou přímí předkové. Dostal jsem se do roku 1600 právě v Davli, starší záznamy na blizkých/okolních farách nejsou, což by mohlo znamenat, že přišli z větší dálky nebo jednou či vícekrát změnili příjmení. Z následujících větví, za předpokladu, že jsem údaje z matrik nezkomolil, vede cesta do Švýcarska, Francie a USA.

Děkuji za zprávu, pokud byste měl zájem podívat se kam jsem došel, najdete více na rericha.myheritage.com, kde je potřeba vyžádat členství na stránkách.

Příjemný den
roman

Příspěvekod Lenka » pát říj 09, 2009 7:26

Moje babička pocházela z rodu Tůmů v okolí Pelhřimova. Ona konktrétně ze Zahoří. Její otec pocházel z 11ti (asi) dětí.
Lenka

Re: Příjmení: Rzerzicha, Řeřicha, Maršík, Wesely, Vejdovec,

Příspěvekod makaronka » pon dub 20, 2015 18:55

Můj prapradědeček byl Josef Řeřicha (1850), jeho žena Barbora (1858) a někdy 1881 odešli na Ukrajinu na Volyň. Nesetkal jsem se s nimi?
makaronka

Oblast pátrání: Severní Morava, Jičínsko, Skliň

Zpět na Příjmení v rodokmenech