Dolní Dobrouč-Žďár N/O- Polná-Dubicko-Hněvkov-doplněno

Zde je prostor pro zapsání příjmení, která se vyskytují ve vašich rodokmenech. Pro nově nalezená příjmení upravte, prosím, původní záznam.
Pravidla fóra
Prosíme o dodržování následujících pravidel:

1. do sekce Příjmení v rodokmenech patří seznam příjmení, která se vyskytují ve vašem rodokmenu a hledáte "spřízněnou duši", která je má v rodokmenu také.
Např:
V rodokmenu mám:
Novák (Opava)
Novotný (Novojičínsko)
Nový (Ostrava a okolí)

2. do sekce Hledá se patří váš dotaz ohledně pátrání po konkrétním člověku nebo všeobecně o příjmení, které se vám nedaří najít a doufáte, že někdo jiný bude vědět.
Např:
Hledám Františku Novákovou narozenou v Praze 1854
nebo
Hledám Novotných a Nových z okolí Písku

3. sekce Původ příjmení, příjmení podobná se zabývá jazykovým, a nikoli místním, původem příjmení.

Díky za pochopení, ulehčíte tím hledání sobě i ostatním
(Při opakovaném vložení příspěvku do nesprávné sekce může být váš příspěvek smazán.)

Děkuji tímto: zrnkapísku

Dolní Dobrouč-Žďár N/O- Polná-Dubicko-Hněvkov-doplněno

Příspěvekod Lenkae » sob kvě 25, 2013 22:42

Příjmení v mém zatím malém rodokmenu:

DOLNÍ DOBROUČ:
Špinler-Špinlerová
Barnet-Barnetová

ŽĎÁR NAD ORLICÍ-CHOTIV-ČASTOLOVICE-KOSTELECKÉ HORKY-BOROHRÁDEK-ČESTICE
Červinka-Červinková
Hloušek-Hloušková
Jiruška-Jirušková
Němec-Němcová

JANOVICE U POLNÉ-SIRÁKOV-PODĚŠÍN
Sobotka-Sobotková
Horák-Horáková
Šimek-Šimková
Morkus-Morkusová
Augustin-Augustinová
Walserbauer-Walserbauerová
Musil-Musilová
Marek-Marková

HLINSKO
Novotný Antonín

PŘÍKAZY-HNĚVKOV
Hubáček-Hubáčková
Zacpal-Zacpalová

DUBICKO
Horák-Horáková
Šafář-Šafářová
Naposledy upravil Lenkae dne ned črc 21, 2013 19:41, celkově upraveno 3
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Re: Východní Čechy a Vysočina:Dolní Dobrouč-Žďár N/O- Polná

Příspěvekod Sagitarius » ned čer 23, 2013 17:13

Barnety z Dolní Dobrouče mám trochu zmapované, z jaké doby ti vaši pocházejí?
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko
Rodokmen online: http://vanek.free.fr/Resources/Pohodni% ... /index.htm

Příspěvekod Lenkae » ned čer 23, 2013 20:15

Sagitarius píše:Barnety z Dolní Dobrouče mám trochu zmapované, z jaké doby ti vaši pocházejí?

Terezie Barnetová D.Dobrouč 51+manžel Jan Špinler, D.Dobrouč čp.329, ale roky vůbec nevím, protože jsem zatím nic nenašla.
Jediné co mám je, svatba Josefa Špinlera z Koldína u Chocně, syna Jana a právě Terezie,20.11. 1882, narozeného 6.3.1856.V době sňatku mu bylo 26 let, takže předpokládám, že T.Barnetové mohlo být v době synova sňatku +- 45 let, narozená tedy přibližně kolem roku 1830-35.V roce 1861 měla ještě dceru Josefu, to byla moje prababička, ale víc nějak nemůžu najít, nebo pro oči nevidím.:-(
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Příspěvekod Sagitarius » ned čer 23, 2013 22:44

Terezie Barnetová *10.11.1825 v Dolní Dobrouči č. 272 (str. dig. 211), vdaná 3.2.1845 (str. dig. 129)
dcera
Josefa Barneta *16.1.1782 v Janovicích č. 83 (str. dig. 99) a matky Terezie r. Moravcové, oddaných 23.9.1822 v Dolní Dobrouči č. 272 (str. dig. 5)
syn
Josefa Parentha * v Žichlínku? (neověřeno) a matky Barbary r. Hrdinové, oddaných 19.4.1773 v Dolní Dobrouči č. 111 (str. dig. 11)
syn
Martina Parenta
Sagitarius

Oblast pátrání: Ústeckoorlicko (Dolní Dobrouč, Letohrad, Písečná, Dolní Čermná), Nové Město nad Metují (Lhota, Černčice, Krčín, Rychnovek, Dolní Poříčí) Velkomeziříčsko (Radostín, Netín, Záseka, Vídeň, H/D Bory) Praha, Berounsko

Příspěvekod Lenkae » ned čer 23, 2013 22:57

Moooc děkuji, hledala jsem zpět do roku 1827, dál už jsem myslela, že to nebude.Chybami se člověk učí, opravdu moc děkuji, ještě to proštuduji. :) :)
Lenkae

Příspěvekod Sagitarius » pon čer 24, 2013 6:22

Já to hledal v opačném směru, víceméně od toho Josefa ze Žichlínku. To byl dobrý světoběžník, dosud jsem u něj nenašel kde se skutečně narodil, ani kde zemřel. (Žichlínek? - Dolní Dobrouč - Bláto u Ratajů nad Sázavou - Janovice - Liblice u Českého Brodu?)
U těch ženských linií mám jen necelé 4 generace od Barbary Hrdinové, co žili v Dobrouči. O tom se můžem pobavit později, pokud o to budete stát. :-)
Sagitarius

Příspěvekod Lenkae » pon čer 24, 2013 22:31

Určitě budu, ozvu se, jen co proštuduji matriky.ještě jednou moc díky :D
Lenkae

Re: Dolní Dobrouč-Žďár N/O- Polná-Dubicko-Hněvkov-doplněno

Příspěvekod Dagmar8 » čtv dub 09, 2015 21:47

Dobrý den, mám Šimkovy a Hlouškovi - Rokytno a Hoděšovice -
Anna Hloušková svatba 1854 s Václ. Halwigerem, její matka si vzala Jiřího Šimka
ty Dáša
Dagmar8

Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Dolní Dobrouč-Žďár N/O- Polná-Dubicko-Hněvkov-doplněno

Příspěvekod naancy » ned dub 19, 2015 20:42

Mám nějaké Šafáře z Dubicka, asi v 5 liniích, dohledané až k roku 1650. Pokud máte zájem, napište mi na e-mail
Naancy[a]seznam.cz.
naancy

Oblast pátrání: Zábřežsko, Karvinsko, Plzeňsko, Strakonicko, Východní Čechy

Zpět na Příjmení v rodokmenech