Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
blanketka1 píše:Zapojila jsem letos na jaře svého otce a teď čekáme na výsledky. Po dotazu by měly být do Vánoc. Pokud tomu nebudeme rozumět, asi se obrátím na zdejší komunitu.
porist píše:Také jsem se zapojil. Samotnému se mi nepodařilo jmenovce k testu přesvědčit, ale měl jsem štěstí, že si mé příjmení vybrala paní Ewerlingová pro svou diplomovou práci týkající se projektu Genetika a příjmení. Jí se nakonec podařilo přesvědčit 7 zájemců. Testy ukázaly, že 4 z nich mají všech 17 markerů shodných a u dalších tří se liší jen v jednom markeru, tudíž se potvrdila příbuznost: http://www.genebaze.cz/cgi-bin/gap/vysl ... ?j=porizek. U 8. probanta (není v grafice) se shodovalo jen 12 ze 17 markerů.
Gringo píše:ja jsem z vysledku vydedukoval, ze jsem nejspíše potomkem jednim z prvních osadniku Frenstatu
blanketka1 píše:blanketka1 píše:Zapojila jsem letos na jaře svého otce a teď čekáme na výsledky. Po dotazu by měly být do Vánoc. Pokud tomu nebudeme rozumět, asi se obrátím na zdejší komunitu.
Tak Vánoce jsou už dávno za námi a stále nic. Nevíte někdo, jak to pokračuje?
Jiffy píše:Gringo píše:ja jsem z vysledku vydedukoval, ze jsem nejspíše potomkem jednim z prvních osadniku Frenstatu
Obávám se, že z výsledku GaPu nic takového vydedukovat nelze. Ale kdybyste si nechal udělat Big-Y u FTDNA a našel zajímavé shody, pak by taková hypotéza byla snadno zodpověditelná.
Zpět na Projekt Genetika a příjmení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků