od Pavel. » úte bře 08, 2016 10:18
To Terra, Reta, Zora
Ano, psal jsem to poněkud zeširoka, ono se o takovém tom "šimrání kdesi v zátylku" nějak podrobně ani psát nedá. Také bych si netroufal na takovém základě stavět hledání pomocí DNA. Skoro si poněkud troufale myslím, že současná genetická věda ani tak daleko ještě není. Nicméně, a to bych docela doporučoval, bylo by velmi dobré vygooglit si něco o pojmu epigenetika. Je to docela zajímavé počtení.
Možná je to trochu úsměvné, ale v této oblasti jde o to, že kupříkladu když byly zkušební myši krmeny různými druhy sýra a při jednom konkrétním druhu dostaly el. šok, přestaly jej ze strachu pojídat. A jejich potomstvo ten strach zdědilo a nejedlo ten jeden druh sýra také.
A po přenesení takovýchto, vědecky zpracovaných úvah na lidi vznikla teorie, že se reakce, či názory, vzniklé dlouhodobým a výrazným působením něčeho na lidi postupně mohou zakotvit v jejich genech. A to jsem na základě svých pozorování právě vtělil do své eseje a teď jsem ji sem dal jako "slovo do pranice".
Když ono se mi, sakra, nějak nedaří popsat několika slovy následky mého několikaletého úsilí a ještě přitom nezaplnit polovinu tohoto webu.
Pavel.