Ale názory zdejších diskutujících by mne opravdu zajímaly. Kdyby se na tom opravdu něco našlo, třeba by to i ovlivnilo genealogická bádání......

Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Pavel. píše: A tady jistě nikdo genealogii neohýbá jako zastara, že ne?
Pavel. píše:Shodou okolností jsem od tvorby "jednoduchého rodokmenu" spadl do plošného sledování nositelů stejného rodného jména - tedy nikoli zcela určitě, ale možná příbuzných. Do dnešní doby mám asi 760 výpisů z církevní a také necírkevní literatury a konce to nebere. Samozřejmě pracuji na ploše (krajinné!), na které by se mohli vyskytovat spíše příbuzní než jmenovci. A protože jsem zachytil období od počátku XVII. stol. až do dneška, napadlo mne sledovat všechny vypsané osoby také podle jejich životních osudů a projevů, tak jak se daly vysledovat ze zápisů. Všiml jsem si, že přinejmenším velká většina z těch mnoha osob jakoby měla ve svém chování či osudech cosi společného. Začal jsem se tedy trochu zabývat oblastmi genetiky a narazil jsem na pojem epigenetika - doporučuji si o ní něco vygooglit. A na základě svých zkoumání a "doplňkového studia" jsem dospěl k názoru, který jsem zpracoval do jakési eseje - viz http://uloz.to/xctTTBNM/uvaha-o-lidskych-osudech-pdf - tady je to ke stažení. Naštěstí nelze internetem prostrčit ruku, nemám se tedy čeho bát. Nicméně znám několik skutečných odborníků v genealogii, kteří/které se k tomu staví docela příznivě.
Ale názory zdejších diskutujících by mne opravdu zajímaly. Kdyby se na tom opravdu něco našlo, třeba by to i ovlivnilo genealogická bádání......
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník