Prosba o kontakt:: Petra Hlaváčková

Rady a tipy k programu ke genealogickému systému MyHeritage a programu Family Tree Builder.
Žádosti o zprostředkování kontaktu MyHeritage.

Prosba o kontakt:: Petra Hlaváčková

Příspěvekod katule » čtv bře 27, 2025 14:16

Dobrý den,

chtěla bych poprosit o zprostředkování kontaktu s paní Petrou Hlaváčkovou: https://www.myheritage.cz/site-345538291/hlava%C4%8Dkova#

Dobrý den, paní Hlaváčková,

kontaktuji Vás pomocí prostředníka přes MyHeritage. Objevila jsem osobu Helenu Kompitovou/Kubrovou a jejího otce Jaroslava Kubra ve Vašem rodokmenu. Manželův dědeček Otakar byl bratrem vaší babičky Heleny. Ráda bych se o Vaší babičce a její rodině dozvěděla více informací. Byla bych Vám velice vděčná, kdybyste mne kontaktovala na emailové adrese: katavondrakova@seznam.cz

Těším se na kontakt s Vámi

Alterová Kateřina
katule

Oblast pátrání: Praha (Michle, Zizkov, Uhrineves), Vych Cechy (Ledec, Cihost, Chrenovice, Bohdanec, Chrudim, Hlinsko), Jizni cechy (Stare sedlo, Bavorov, Petrovice, Smilovy Hory, Zhor, Kovarov, Kostelec n.Vltavou) Str. Cechy (Pravonin, Slustice, Kost. nad Cernymi lesy, Vranov, Planany, Trebonin), plzensky (Stankov) Morava (Celechovice na Morave)

Re: Prosba o kontakt:: Petra Hlaváčková

Příspěvekod Zora » čtv bře 27, 2025 14:49

Katule, věnujete se se také klasické genealogii - vyhledávání předků v matrikách - nebo Vám naše fórum pomáhá jen a jen v navazování kontaktů na tedy opisování rodokmenů někoho jiného?
Děkuji za odpověď. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Mistr Jan » čtv bře 27, 2025 16:37

Zprávu jsem paní Hlaváčkové předal. ;-)

Zora píše:...nebo Vám naše fórum pomáhá jen a jen v navazování kontaktů na tedy opisování rodokmenů někoho jiného?

Tak tahle úvaha mi přijde teda lichá. Zaprvé se stačí podívat do historie příspěvků kolegyně, kde se nachází několik vyřešených témat ze čtení. Zadruhé obsah zprávy zcela jasně hovoří o dědečkovi jejího manžela – s nejvyšší pravděpodobností člověku, jehož záznamy jsou v ochranné matriční lhůtě. Já osobně mám i prababičky a pradědy, jejichž matriční záznamy na internetu ještě dlouho nebudou. Zatřetí je rodokmen paní Hlaváčkové veřejný. Kdyby šlo o kopírování, tahle prosba by tu nebyla. Kontakt přece neznamená opisování, nepeskujme lidi za žádost o pomoc.

J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.com/site-OYYV77D ... QLZWJBILY/

Příspěvekod Zora » úte dub 08, 2025 18:33

Katule tu má : 26 příspěvků / 57.78% z uživatelových příspěvků, týkajících se
MyHeritage Program a kontakty

Proto to upozornění.
Źádost o pomoc je jedna věc, ale chce to nějakou míru. Naše fórum je zde prvotně pro genealogickou problematiku. Zveřejněním třeba matričního záznamu, pomáháme zase dalším genealogům.
Zveřejněním žádosti si navzájem moc nepomáháme.
Nic víc, nic míň.

Stačilo nechat kolegyni odpovědět, nakonec proto jsem se ptala. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na MyHeritage Program a kontakty