Přidávání členů rodiny

Rady a tipy k programu ke genealogickému systému MyHeritage a programu Family Tree Builder.
Žádosti o zprostředkování kontaktu MyHeritage.

Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Milan80 » pát dub 06, 2018 10:35

dobrý den, potřebuji poradit a odpověd jsem nikde nevyčetl ani nevygooglil, ehm: v centru pro nbápovědu se na webu myheritage píše: Nabízíme komplexní osobní asistenci, abyste mohli z MyHeritage vytěžit maximum.
Náš tým péče o zákazníky nabízí podporu v jazyce čeština a 17 jiných. Ale asi jsem slepý protože žádné číslo v četině nevidím. Řeším problém s přidáváním členů rodiny, když kliknu na rodokmen tak pod mojí fotkou vlevo v tabulce je: profil,upravit,přidat a další, a problém je ten že tlačítka upravit a přidat je světlé barvy a tudíž nejde na ně kliknout, nevím co to znamená a potřebuji poradit, jestliže nejde nic přidávat je mi to k ničemu a budu muset přejít na jiný software, děkuji za přímočaré rady, děkuji
Milan80
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 06, 2018 10:17

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Dagmar8 » pát dub 06, 2018 19:16

A nezkusil jste přidávat další členy vaší rodiny kliknutím přímo na obdélníček s vašimi údaji, /nebo i s údaji někoho z rodiny/kde je při znaménku + na které kliknete přidat...otce, matku, bratra atd.
já to dělám pouze tímto způsobem
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1076
Registrován: pát pro 13, 2013 14:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Milan80 » sob dub 07, 2018 20:20

Pracuji pouze pres PC, ale zkusil jsem tedy nainstalovat i mobilni verzi, a tak tedy po zmacknuti + se alespon otevre nabídka ale po vypsani udaju mi napise ať kontaktuju spravce webu, no tak a kde je ten spravce webu to ny mě zajimalo, dekuji za reakci
Milan80
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 06, 2018 10:17

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Dagmar8 » sob dub 07, 2018 21:01

Já vám asi moc nerozumím, míjíme se nějak - myslela jsem jestli přidáváte další členy rodiny přes tohle + samozřejmě z PC
Obrázek
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1076
Registrován: pát pro 13, 2013 14:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Viola » ned dub 08, 2018 10:16

Vy sice pracujete přes PC, ale asi on-line na webu MyHeritage, že?
A tam jste na "cizím" rodokmenu (založil ho někdo jiný než vy) nebo na "svém" (na tom, co jste tam zsložil a spravujete ho vy)?

Takto to je na "cizím" webu, kde když vás tzv. nepřijali (nebo jak to nazvat, já v tom moc nepracuji, tak nevím, jak je tato funkce v originále pojmenovaná), tak opravdu nemůžete přidávat nic. Prostě do cizího rodokmenu bez souhlasu jeho správce nemůžete přidávat nebo upravovat nic, to nejde.

upravit cizi.jpg


a takto na "vašem" rodokmenu, kde můžete přidávat a upravovat podle libosti

upravit muj.jpg


No a ten správce webu, kterého máte kontaktovat, není správce MyHeritage, ale správce toho webu (rodokmenu), který se vy snažíte upravit. A on vám dovolí nebo taky nedovolí v jeho rodokmenu něco upravovat. A kdo to je máte úplně vlevo nahoře, ale pro jeho kontaktování potřebujete mít placenou verzi, nebo tady na Taby požádat někoho, kdo tuto placenou verzi má o předání vaší zprávy.
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 481
Registrován: úte srp 26, 2014 11:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Milan80 » pon dub 09, 2018 9:10

Ahá, děkuji moc za radu, rodokmen jsem založil já před x lety a ted bych tam chtel doplnit pár věcí, už to chápu, děkuji děkuji
Milan80
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 06, 2018 10:17

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Milan80 » pon dub 09, 2018 9:19

jsem správcem webu rodokmenu a přesto mi to nejde, pořád mám ty dvě ikonky zhasnuté jako je to na obrázku nahoře
Milan80
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 06, 2018 10:17

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Viola » pon dub 09, 2018 9:35

Jestli můžete, dejte sem PrintScreen celé stránky, kde vám to nejde přidávat.
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 481
Registrován: úte srp 26, 2014 11:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Milan80 » pon dub 09, 2018 9:49

muj učet
Přílohy
Screenshot 2018-04-09 10.46.30.png
Screenshot 2018-04-09 10.46.30.png
Milan80
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 06, 2018 10:17

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Milan80 » pon dub 09, 2018 9:51

jsem správcem
Přílohy
Screenshot 2018-04-09 10.50.15.png
Milan80
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 06, 2018 10:17

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Viola » pon dub 09, 2018 10:43

Tak to nevím, čím to je.
Ale asi bych šla cestou nejmenšího odporu a vzhledem k tomu, že tam máte jen 17 osob, tak bych si asi založila nový a dala je tam znovu a pak pokračovala dál.
Je možné, že pokud jste tam dlouho nebyl, jak píšete, tak vám to prostě "zastavili". Třeba...

A musíte dělat na webu? Teda aspoň pro mě je lepší dělat off-line v Family Tree Builder, něco málo na webu mám (zakázané pro návštěvy) a shody mi to nachází taky.
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 481
Registrován: úte srp 26, 2014 11:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Dagmar8 » pon dub 09, 2018 16:12

fakt ti to nachází i shody? Když mě je Family Tree Builder hrozně nesympatický nevím proč, ze začátku jsem v něm také dělala, ale hrozně mě to z nějakého důvodu rozčiluje....zřejmě jak se mě to pořád na něco ptá :D
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1076
Registrován: pát pro 13, 2013 14:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Viola » pon dub 09, 2018 18:15

V rodokmenu off-line mám 1850 osob, na webu MyHeritage 1250 osob (nemám placenou verzi, nahrála jsem tam natvrdo rovnou tehdejší celý GedCom a pustilo mě to i bez placené verze, ale nic tam dál nedělám). Shody mi to každou chvíli háže na mail, i ve stromu mě to ukazuje shody v jiných rodokmenech a pokud ty nejsou zakázané, tak mě to do nich i pustí. Je fakt, že já ty shody nevyužívám, v podstatě co si nenajdu sama, to nemám a je taky fakt, že nezkoumám, jestli mi to nabízí shody jen u těch 1250, co mám na webu nebo i u těch rozdílových 600.
A že by se mě to pořád na něco ptalo, to ne, prostě mám otevřený strom a v něm pracuju bez problémů. Já teda žádný jiný software nezkoušela, tento mi vyhovuje hned napoprvé.
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 481
Registrován: úte srp 26, 2014 11:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Zora » pon dub 09, 2018 18:27

Vyhledávání shod přes FTB rozhodně nefunguje. Některé z rodokmenů mám na FTB MH (jinak pracuji v PAFu)
Na online verzi webu MH mám pouze svoje jméno, nic víc. (mám to zřízeno pouze pro ev. potřebu vyhledávání).

Nikdy mně "to" nenabídlo vůbec nic, na nic se mě "to" "neptá" a jediné,l co občas přijde, je mailová zpráva o příjmeních, které jsem kdysi vyhledávala - nesouvisí s mými rodokmenem.

Jinak řečeno, co je v FTB, nemá žádnou možnost se dostat na web MH, pokud bych to sama nenahrála.
Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 15390
Registrován: čtv kvě 31, 2012 14:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Přidávání členů rodiny

Příspěvekod Viola » pon dub 09, 2018 18:48

Tak jsem to teď zkusila s osobou, kterou jsem na off-line zapsala s číslem 1417, tzn. až po nahrání GedCom na web MH (tam jich mám jen 1251) - Vojtěch Turek.
Na webu ho opravdu nemám
shoda Turek web.jpg


A shodu mi to ukázalo na off-line ve stromu
shoda Turek web off1.jpg


i v tabulce po kliknutí na "zelenou"
shoda Turek web off2.jpg


a do zde napsaných rodokmenů mě to pustí, pokud jsou přístupné
shoda Turek web2.jpg
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 481
Registrován: úte srp 26, 2014 11:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Další

Zpět na MyHeritage Program a kontakty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník