Stránka 1 z 1

Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: pon úno 12, 2018 20:36
od Karmína
Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo zde využívá zálohování dat na myheritage.cz. Je to zpoplatněné, takže uvažuji, zda se to vyplatí či ne.
Děkuji za reakci.

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: pon úno 12, 2018 22:02
od kolsi
Dobrý den, já ho tenkrát dostal zdarma k předplatnému jako bonus. Nevím, kolik normálně stojí, ale dle mého se nevyplatí.

Záleží, co se stromem děláte, resp. jak často ho aktualizujete. Záloha totiž probíhá pouze jedenkrát měsíčně a pokud budete potřebovat data obnovit z poslední zálohy, tak přijdete o všechny změny za poslední měsíc.
Asi lepší bude mít nainstalovaný FTB a pravidelně si zálohovat složku "Dokumenty\MyHeritage" s aktuálním stavem rodokmenu.

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: úte úno 13, 2018 9:44
od ozana
FTB dělá automaticky zálohy do složky
c:\Users\jmeno_uzivatele\Documents\MyHeritage\NAZEV_RODOKMENU\Backup
(starší Windows do C:\Dokumment adn Settings\jmeno_uzivatele\....)
jen je potřeba je kopírovat i někam jinam, kdyby odešel disk v PC nebo došlo k podobné katastrofě(ramsonware)

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: úte úno 13, 2018 9:55
od kolsi
To jsem měl na mysli :-)

Já když tenkrát zkoušel upgradovat na FTB 8, tak to automaticky udělalo konverzi stávajícího formátu rodokmenu na nový a když jsem pak zjistil, že při tom zmizela polovina stromu a do další poloviny do naházelo blbosti, tak jsem se chtěl vrátit zpátky. Jenže ta konverze vymazala i všechny zálohy ze složky Backup a online záloha MH byla měsíc stará, takže vlastně k ničemu. Proto je dobré tu složku kopírovat ještě někam jinam, aby byla jistota.

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: úte úno 13, 2018 20:40
od pasou
Dobrý den, já mám podobný problém. Také jsem přešel na FTB 8. Z getcomu jsem si importoval svůj rodokmen, osoby se mi importovaly v pořádku (aspoň podle počtu), ale místo fotek se objevily jenom ikony foťáků. U nich jsou popisky, jako byly u fotek, ale nic s tím nedokážu udělat. Když na ně najedu myší, je tam napsáno, to samé jako u fotky, ale velikost 0.0 KB. Tak nevím, co s tím.
Zdraví Pavel. S. :(

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: stř úno 14, 2018 11:05
od ozana
pasou píše:Dobrý den, já mám podobný problém. Také jsem přešel na FTB 8. Z getcomu jsem si importoval svůj rodokmen, osoby se mi importovaly v pořádku (aspoň podle počtu), ale místo fotek se objevily jenom ikony foťáků. U nich jsou popisky, jako byly u fotek, ale nic s tím nedokážu udělat. Když na ně najedu myší, je tam napsáno, to samé jako u fotky, ale velikost 0.0 KB. Tak nevím, co s tím.
Zdraví Pavel. S. :(

Odkazy na fotky nejsou v GEDCOMu standardizovány, takže je to vždy problém je přenést do jiné aplikace.

Předtím jste to měl v čem? FTB 7, web MyHeritage nebo jiná genealogická aplikace?

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: stř úno 14, 2018 14:59
od pasou
ozana píše:
pasou píše:Dobrý den, já mám podobný problém. Také jsem přešel na FTB 8. Z getcomu jsem si importoval svůj rodokmen, osoby se mi importovaly v pořádku (aspoň podle počtu), ale místo fotek se objevily jenom ikony foťáků. U nich jsou popisky, jako byly u fotek, ale nic s tím nedokážu udělat. Když na ně najedu myší, je tam napsáno, to samé jako u fotky, ale velikost 0.0 KB. Tak nevím, co s tím.
Zdraví Pavel. S. :(

Odkazy na fotky nejsou v GEDCOMu standardizovány, takže je to vždy problém je přenést do jiné aplikace.

Předtím jste to měl v čem? FTB 7, web MyHeritage nebo jiná genealogická aplikace?


Dobrý den,
před tím jsem měl FTB 7 a exportoval a importoval jsem do GEDCOMu a žádný problém jsem neměl. Mám web MyHeritage – Premium Plus.
Nedávno jsem přešel na FTB 8, exportoval a importoval jsem také, ale na fotky jsem se podíval až dýl a tak, že je to importuje v uvedeném stavu, jsem přišel později. Ve stromu jsem přišel i o portréty, kde byly.
Na webu se mi zase všechny nabízené shody přeházely na úplné nesmysly. Nevím, jestli to má také souvislost s přechodem na FTB 8.
Zdravím a díky za zájem, Pavel S. :oops:
P.S. pokusil jsem se dát sem přílohu, jak to vypadá.

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: stř úno 14, 2018 16:34
od ozana
FTB 8 by si měl otevřít soubor z verze 7 a upgradovat ho, bez zbytečného mezikroku přes GEDCOM.

Re: Zálohování na myheritage.cz

PříspěvekNapsal: ned dub 01, 2018 15:17
od Gasper Hertel
Dobrý den, řeším používání ftb na svém notebooku. Je to služební notebook, takže na něj nemohu instalovat. Používám tedy portable verze programů. Pokud není, tak často funguje zkopírování složky s programem z jiného počítače. Tato metoda u FTB zkrachuje při spuštění, kdy si FTB chce vytvořit složku v dokumentech. To mi napíše že nelze a zavře se. Poradí mi někdo jak dostat FTB do mého notebooku?
Díky