MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Rady a tipy k programu ke genealogickému systému MyHeritage a programu Family Tree Builder.
Žádosti o zprostředkování kontaktu MyHeritage.

MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod marekl » pon úno 02, 2015 22:11

Možná je to už pro každého úplně samozřejmá věc. Možná se to tady už několikrát řešilo. V takovém případě mě moderátoři bez milosti smažte nebo zamkněte.

Asi každý majitel účtu zdarma zná na MyHeritage tento obrázek. Hle, našli jsme shodu, ale jestli chceš vědět víc, zaplať.

1.png
Obrázek 1


Komu se do placení nechce, je tady jednoduchá možnost, jak nakouknout za plentu. Tohle je návod pro prohlížeč Chrome, ale podobně by měly být schopné sáhnout do kódu stránky i jiné prohlížeče. K tomu mám ještě anglický Chrome a používám Mac, snad se mi to ale podaří vysvětlit srozumitelně.

Na poloprůhledné ploše klikněte pravým tlačítkem a vyberte z nabídky poslední položku. U mě se jmenuje Inspect Element, ale marně vzpomínám, jak to bylo v českém prohlížeči. Nejspíš něco prozkoumat, poslední položka v menu by ale měla sedět (doplněno: je to položka Zkontrolovat prvek). Vybráním se otevře nové okno plné nesrozumitelného HTML kódu. Menu je na obrázku vpravo, nové okno vlevo.

2.png
Obrázek 2


Nemusíte nic zkoumat, jen stiskněte klávesu Delete. Voilà, poloprůhledná vrstva je pryč. Potom ještě v okně stiskněte jednou nebo dvakrát šipku dolů, než se ve stránce zvýrazní nápis se stromečkem... a opět Delete. Případně ještě párkrát šipku nahoru, než se vybere horní část vrstvy s ohnutým rohem. A zase smazat. Podivné okno zavřete a je hotovo.

Doplněno: Jestli chcete smazat všechny bloky najednou, najděte v okně s kódem řádek <div id="consensusMaskContainer">. Označte ho myší (stačí jednou kliknout) a stiskněte Delete.

3.png
Obrázek 3


Takhle je to potřeba dělat na každé takové stránce. Je to ale celkem rychlovka. Pro stálé řešení by pak mohl fungovat doplněk Stylebot s nastaveným CSS stylem. No jo, a do něj by stačilo jen nahrát hotovou konfiguraci, bylo by to nejjednodušší. Ještě to asi doplním.

V jiných prohlížečích pro vyvolání „podivného okna“ případně hledejte něco jako nástroje pro programátory, nástroj nazvaný Firebug apod.

Doplňuji ze zprávy: „v Firefoxu je to pravým tlačítkem na Prozkoumat prvek a dole vyběhne dialog, v jeho pravém rohu zašktnete visibility:visible a je to.....“
Naposledy upravil marekl dne stř úno 04, 2015 17:54, celkově upraveno 4
marekl
 
Příspěvky: 96
Registrován: pon úno 03, 2014 20:59
Oblast pátrání: Vizovice, Slavkov pod Hostýnem, Nový Bor a okolí, Becherov (SK)

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod marekl » pon úno 02, 2015 22:19

Tak ještě slibovaný návod pro Stylebot, který zakrytí shody odstraní rovnou sám.

Je to doplněk pro prohlížeč Chrome. Pro ostatní prohlížeče by ale snad také měly být k dispozici nějaké alternativy. Tento doplněk dokáže na straně prohlížeče modifikovat webovou stránku. Třeba zvětšit písmo, změnit barvu... cokoli, co lze dělat pomocí tzv. stylů CSS. Pomocí nich je na MyHeritage vytvořena také ona poloprůhledná plenta.

Nainstalujte si do Chromu Stylebot. Zdarma se dá stáhnout na této adrese. Po instalaci by se v pravém horním rohu měla ukázat ikonka CSS.

Klikněte na ni a otevřete Stylebot. Ukáže se jako sloupec na straně.

Nemusíte nic zkoumat, jen úplně dole stisknout tlačítko Edit CSS. Ukáže se prázdné okno, do kterého zkopírujte a vložte tohle:

#consensusMaskContainer {
display: none;
}


Uložte tlačítkem Save na spodním okraji okna, celý Stylebot zavřete křížkem. A je hotovo. Shoda na MyHeritage se rovnou ukáže odkrytá.
marekl
 
Příspěvky: 96
Registrován: pon úno 03, 2014 20:59
Oblast pátrání: Vizovice, Slavkov pod Hostýnem, Nový Bor a okolí, Becherov (SK)

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod powery » úte úno 03, 2015 11:40

Geniální. Dík
Uživatelský avatar
powery
 
Příspěvky: 231
Registrován: úte led 04, 2011 9:31
Oblast pátrání: Pelhřimov, Louka, Ostojkovice, Lažínky, Lhotice, Mladoňovice, Stračovská Lhota, Jackov, Podolí - Jemnice, Moravské Budějovice, Slavíkovice, Ilnice (Il'nycja), Počátky, Kdousov, Vranín

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod venusev » úte úno 03, 2015 12:12

To je fakt perfektní. Já pokaždé zuřím!! Proč mám doplácet za data, která prokazatelně patří MH, když mám u nich předplatné. Už jsem jim psala, ale nikdo mi neodpověděl.
Venuše (i v křestním listu)
Uživatelský avatar
venusev
 
Příspěvky: 508
Registrován: čtv lis 26, 2009 22:24
Bydliště: CHOMUTOV
Oblast pátrání: Kladno, Slaný, Mělník
jižní Čechy

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod dominikmatus » úte úno 03, 2015 20:48

Já jsem od nich dostal Premium za překládání, ale stejně i to nemůžu zobrazit.
Můj plný rodokmen online na MyHeritage, | Méně často aktualizovaný rodokmen v aplikaci Webtrees
Restaurátor nábytku a umělecký truhlář. Dobrovolný překladatel MyHeritage. Haploskupina J2b2a1a1 (J-Y23094).
Uživatelský avatar
dominikmatus
 
Příspěvky: 201
Registrován: ned říj 19, 2014 11:56
Bydliště: Brno
Oblast pátrání: Příbor, Kroměříž, Dluhonice, Rokytnice, Předmostí, Senec,....

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod Zora » úte úno 03, 2015 21:15

Super,
tohle vlakno by se melo dat nekam ke vstupnim informcim... at se to nemusi zpetne stale dohledavat...Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 12289
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod dominikmatus » čtv úno 05, 2015 21:34

To určitě. Zajímavé, že mě tohle napadlo okamžitě jak jsem to viděl.
Můj plný rodokmen online na MyHeritage, | Méně často aktualizovaný rodokmen v aplikaci Webtrees
Restaurátor nábytku a umělecký truhlář. Dobrovolný překladatel MyHeritage. Haploskupina J2b2a1a1 (J-Y23094).
Uživatelský avatar
dominikmatus
 
Příspěvky: 201
Registrován: ned říj 19, 2014 11:56
Bydliště: Brno
Oblast pátrání: Příbor, Kroměříž, Dluhonice, Rokytnice, Předmostí, Senec,....

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod karels » čtv úno 05, 2015 22:03

Aby si toho všiml(i) někdo, kdo se postará o protiopatření? :wink:
karels
 
Příspěvky: 695
Registrován: stř črc 07, 2010 21:38
Bydliště: Brno
Oblast pátrání: H.Brod, Klatovy, Kroměříž, Náchod, Ostr. Nová Ves, Prostějov, Přerov, Telč, Třebíč, Úpice, Miroslav, Ořechov

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod Zora » čtv úno 05, 2015 22:06

To je taky pravda, to abychom všeho nechali a myheritage prohledávali, než tahle možnost zase skončí...
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 12289
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod dominikmatus » pát úno 06, 2015 18:42

Já myslím, že programátoři si to uvědomují, že zkušenější uživatelé to dokáží přečíst. Jde o to alespoň někoho donutit platit.
Můj plný rodokmen online na MyHeritage, | Méně často aktualizovaný rodokmen v aplikaci Webtrees
Restaurátor nábytku a umělecký truhlář. Dobrovolný překladatel MyHeritage. Haploskupina J2b2a1a1 (J-Y23094).
Uživatelský avatar
dominikmatus
 
Příspěvky: 201
Registrován: ned říj 19, 2014 11:56
Bydliště: Brno
Oblast pátrání: Příbor, Kroměříž, Dluhonice, Rokytnice, Předmostí, Senec,....

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod Martin819 » ned úno 08, 2015 14:53

Když už se to tu rozebírá, tak přidám ještě jeden poznatek...možná už to tu někde bylo, ale ať je to pohromadě.
Toto se týká, pokud Vám vyhledávání nalezne shodu v něčím rodokmenu, ale abyste si ho mohli zobrazit, tak musíte zaplatit.

1.) Ve výsledcích vyhledávání zvolím požadovanou osobu.
Obrázek


2.) Rozkliknu danou osobu.
3.) Na této stránce najdu v adresovém řádku číslo rodokmenu, ve kterém se daná osoba nachází. (Vyznačeno na obrázku, vždy čísla před pomlčkami!)
Obrázek


4.)Poté dané číslo vložte do adresního řádku v tomto formátu. http://www.myheritage.cz/site-xxxxxxxxx/ (POZOR!! Nezapomenout na lomítko za číslem na konci adresy!!!)
Obrázek


5.) Tímto získáte adresu daného rodokmenu a pokud je tento rodokmen veřejný, zobrazí se Vám, pokud není, tak Vám bude poskytnuta možnost žádosti o členství.
Obrázek

Jak říkám, nejde o žádný hack ani nic takového, ale může se hodit. :)

EDIT: Tohoto lze využít i u Smart Matches, kde se číslo rodkmenu získá buď u parametru "targeSiteID" po najetí myší na danou osobu (Obr.1) nebo z kódu dané osoby, jako poslední číslo jejího identifikátoru.(Obr.2)

Obr.1Obrázek
Obr.2Obrázek
Uživatelský avatar
Martin819
 
Příspěvky: 251
Registrován: čtv črc 05, 2012 16:12
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod czluny » ned úno 08, 2015 15:06

Palec nahoru! Ted jeste potrebujem obejit omezeni s max 250 osobami a nemusime nikdo platit :D
TY Pavel
Uživatelský avatar
czluny
 
Příspěvky: 356
Registrován: čtv lis 27, 2014 22:09
Bydliště: Teplice
Oblast pátrání: Polička, Stachy, Terezín, Libochovice, Nekoř, Šajdíkove Humence, Ústí nad Labem, Bořitov, Sedlec, Těchonín, Bílina, Říhov, Dřínek, Borský Peter, Údolí

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod Martin819 » ned úno 08, 2015 15:37

czluny píše:Palec nahoru! Ted jeste potrebujem obejit omezeni s max 250 osobami a nemusime nikdo platit :D


Vše je možné...já nemám premium účet a přesto mám na webu 2.500 osob. Jak je to možný netuším, moc v tom radši nešťourám. Nicméně ten účet už mám asi 10 let, tak je možný, že při registraci byly jiné podmínky než dnes nebo nevím. Jediné co vím je, že já to neudělal, takže se nemůžu poradit o návod.
Uživatelský avatar
Martin819
 
Příspěvky: 251
Registrován: čtv črc 05, 2012 16:12
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod Zora » ned úno 08, 2015 17:18

czluny píše:Palec nahoru! Ted jeste potrebujem obejit omezeni s max 250 osobami a nemusime nikdo platit :D

Jedny "stránky" mohou mít 250 osob. ale můžete být správcem více "stránek" , to funguje, souhrnně tedy můžete mít k jednomu účtu rodokmeny (stránky) s neomezeným počtem osob. Třeba rozdělit podle osob prarodičů 4x250...
Na Vašich stránkách je pod názvem účtu v menu "moje stránky" a pak "vytvořit nový web". Nepřišla jsem zatím na to, že by to bylo nějak omezené.
Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 12289
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: MyHeritage: jak se s účtem zdarma dostat k podrobnostem

Příspěvekod Martin819 » ned úno 08, 2015 17:57

Zora píše:
czluny píše:Palec nahoru! Ted jeste potrebujem obejit omezeni s max 250 osobami a nemusime nikdo platit :D

Jedny "stránky" mohou mít 250 osob. ale můžete být správcem více "stránek" , to funguje, souhrnně tedy můžete mít k jednomu účtu rodokmeny (stránky) s neomezeným počtem osob. Třeba rozdělit podle osob prarodičů 4x250...
Na Vašich stránkách je pod názvem účtu v menu "moje stránky" a pak "vytvořit nový web". Nepřišla jsem zatím na to, že by to bylo nějak omezené.
Z


Jojo, toto funguje. Jeden známy to měl takto rozdělené, jednu stránku s rodokmenem matčiny strany a jeden z otcovy strany, které pak tedy musel dál dělit, když osoby přibývaly, ale koncept je stejný.
Uživatelský avatar
Martin819
 
Příspěvky: 251
Registrován: čtv črc 05, 2012 16:12
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Další

Zpět na MyHeritage Program a kontakty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník