Dohledání zápisu o sňatku

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Dohledání zápisu o sňatku

Příspěvekod JA-WI 25 » stř úno 25, 2026 13:54

Dobrý den, můžete mi pomoci s vyhledáním mých předků v zápisu narození mé prababičky Josefy Bylinové , ( jedná se o matku mého dědy ,tedy otce mé matky) - jest mimo jiné uvedeno, že se vdala za Františka Josefa Latu 27.05.1912 v Podmokly - Bodenbach dle zápisu farního úřadu ze dne 18.06.1912 č.1456 list 17 v roce 1912. Neví, jak se k tomu dostat. Je to velmi složité, oproti jiným digi.badatelen. Můžete mi prosím zaslat na emailovou adresu opis zápisu, pokud možno i jiné informace. Sestavuji rodokmen a tato info mě chybí. Děkuji za pomoc není problém s úhradou za poskytnuté informace. Jarmil Wirth wirthj@seznam.cz
JA-WI 25

Oblast pátrání: Votice ,Podmokly
Rodokmen online: MyHeritage-wirthj@seznam.cz

Re: Dohledání zápisu o sňatku

Příspěvekod Zora » stř úno 25, 2026 14:18

Vlozte zápis N Vaší babičky, případně i další informace. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod jano » stř úno 25, 2026 14:48

jano

Příspěvekod JA-WI 25 » stř úno 25, 2026 20:30

Dobrý den, jedná se o prababičku Josefu rozenou Bylinovou , dne 29.01.1884 ve Voticích 104, zemřela 28.10.1339 v nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Poprvé se vdala za Františka Josefa Latu polské národnosti narozeného v Odporyszow v Polsku, dle zápisu v matrice narození, jak jsem již výše uvedl. To je vše co vím. Nevím, kdy F. J .Lata zemřel, zda prababička ovdověla a kdy . Děkuji za pomoc.
JA-WI 25

Příspěvekod Zora » čtv úno 26, 2026 6:57

Máte nalezenu svatbu, Klikněte na slovo sobáš. KOlega Jano Vám zápis poslal obratem.
Zápis je psaný kurentem, posílám tabulku na převod.

tabulka na převod - kurent - latinka https://genealogie.nka.cz/?page_id=177
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Vyřešeno Dohledání zápisu o sňatku

Příspěvekod JA-WI 25 » čtv úno 26, 2026 13:06

Děkuji za velmi rychlou pomoc .Osobně bych to asi nedal, již jsem to několikrát zkoušel. Tedˇ mně chybí informace o datu ovdovění, či rozvodu a smrti F. J.L .Laty . Zdravím s přáním hezkého dne.
JA-WI 25

Zpět na Hledám pomoc