Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra 1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji 2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.
zdravim nemáte někdo prosím náhodou placený účet na ancentry ? nevím jestli to pomůže jestli to není jen trik kupte si účet svatba Henry R Blecha a Pearlie J Baker díky
Donald Joe Blecha a Annabeth J. Hendricks Blanche R. Blecha a Stephan G. Norell George Ronald Blecha a Deltazeta Lavone Vose Patricia A. Blecha James Patrick O'Donnell
Oblast pátrání: Velká Losenice a okolí (Rosecký, Uttendorfský, Vlček, Částečka) Světnov a okolí (Jelínek) Libín a okolí (Kaška, Bažil, Hadrávek, Mácha, Vyhnánek) Červený Kostelec a okolí (Vacek, Střihavka)
Nojo, asi jim to tam čte a indexuje AI - já to s ním zkouším už nějakou dobu číst taky (chatGPT i Gemini), ale jde jim to vesměs ještě hůř než mně. Aspoň ale, že mi po opravě textu pomohou s překladem z NJ. V tomhle zápise je dokonce i datum úmrtí (o dotyčném jsem věděl pouze to, že zemřel po roce 1975 - takže to sedí).
Jen se ještě zeptám, zda tam náhodou Ancestry nemá druhou (pravou) stranu tohoto zápisu - v podobném zápisu svatby v Berlíně se vyskytovala (byli tam svědci a oddávající úredník). Ovšem ten zápis jsem získal víceméně asi omylem jejich pracovnice přímo z archivu - jak moc z toho se zveřejňuje na Ancestry, netuším.
Oblast pátrání: Velká Losenice a okolí (Rosecký, Uttendorfský, Vlček, Částečka) Světnov a okolí (Jelínek) Libín a okolí (Kaška, Bažil, Hadrávek, Mácha, Vyhnánek) Červený Kostelec a okolí (Vacek, Střihavka)
Aha, tak ještě dodávám pravou stranu: https://ibb.co/sJDL2V58 Mohlo mě napadnout přepnout snímek Je to součást většího celku (1748 snímků), který obsahuje záznamy z roku 1930 ze čtvrti Berlín XII A. J.
Díky, mám to staženo k sobě. Ti Drexlerové mi dávají zabrat - jedna větev cirkusáci, druhá strojníci a zámečnící, třetí železničáři. Plno dětí, zápisy různě po Evropě. Cizí jazyky, nezvyklé formuláře. Záseky, slepé uličky, ale i nečekané a překvapivé objevy. Je to moc zajímavé pátrání, byť jsou ode mne vzdáleni 15 a více osob...