Sebastian Bureš a manželka Pavlina, Sviny

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Sebastian Bureš a manželka Pavlina, Sviny

Příspěvekod ledik » pát dub 08, 2016 14:17

Dobrý den,
v rodokmenu jsem se dostal k jistému Sebastiánu Burešovi, sedlákovi z obce Sviny u Velkého Meziříčí. Jeho manželkou byla Pavlína. Oba ve Svinech zemřeli a podle věku v matrice zemřelých se narodili v roce 1696 resp. 1699. Ve Svinech se jim ještě v roce 1740 a 1743 narodili dva synové. Před rokem 1740 jsem ale o nich žádný zápis nenašel. Ani svatbu, ani narození Sebastiána, ani narození jiných jejich dětí. Vím že měli ještě minimálně syna Jana (můj prapředek), který se ale ve Svinech nenarodil. Z toho usuzuji, že do Svinů přistěhovali, ale nemohu najít odkud. Neví někdo, kde se dá najít, k jakému panství Sviny v roce 1740 patřili a jaký byl rozsah tohoto panství? Předpokládám, že by se mohli přestěhovat pouze v rámci panství.

Děkuji
ledik

Re: Sebastian Bureš a manželka Pavlina, Sviny

Příspěvekod Zora » pát dub 08, 2016 18:04

V roce 1764 zemřel ve Svinách můj předek Rudolf navrátil, jeho žena a některé z dětí.
Rodiče se zde nenarodili ani neuzavřeli sňatek.
Rudolfovo narození *1708 jsem našla v Olešnici , pokračování rodu pak v Bystřici nad Perštýnem.
Svatbu Rudolfa jsem doposud nenašla.
Kdysi jsem si všimla nějaké osoby zde na na fóru, že putovala stejným způsobem.

Sviny patřily ke křižanovskému panství, na netu se dá dohledat poměrně hodně článků o dějinách panství i samotného Křižanova.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod ledik » pát dub 08, 2016 22:17

Možná jsem to já. Dcera prapředka Jana Bureše se vdala do Domanínku (dnes část Bystřice nad Pernštejnem) a jeho vnučka už bydlela v Bystřici. Zkusím teda to křižanovské panství. Děkuji.
ledik

Příspěvekod Zora » pát dub 08, 2016 22:25

myslela jsem pokračování rodu do minulosti

ale příbuzenectví se nebráním. :-)
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Zora » pát dub 08, 2016 22:27

Zkuste hledat pomocí vytvořených indexů na matriky.msts.cz

Z
Zora

Zpět na Hledám pomoc