Libáň na Jičínsku - VYŘEŠENO

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Libáň na Jičínsku - VYŘEŠENO

Příspěvekod romcab95 » pát úno 12, 2016 18:48

Nedávám si naděje na úspěch, ale za zkoušku nic nedam. Sháním někoho z okolí Libáně na Jičínsku. Na tamějším úřadě se nachází stále živé matriky (alespoň pred dvěma lety byly) obsahující zápis o narození mého pradedy z roku 1902, bez něhož se nemohu pohnout dál protože nevím jaká další jména nebo oblast mám hledat. Bohužel se tam sama nemám šanci dostat a paní z úřadu se mnou přes email nekomunikuje. Pokud by se našel někdo kdo mi může nejak pomoci, byla bych vděčná a samozřejmě jsem ochotna uhradit nějaký případný administrativní poplatek či menší odměnu dané osobě. (Jedna se především rodinu Svobodových z Psinic/Křešice - pokud by někdy například znal jejich potomky, případně by se mohli objevit i Kučerovi.) Pro více informací uvitam váš email na rominka95@seznam.cz
Naposledy upravil romcab95 dne úte úno 16, 2016 21:40, celkově upraveno 1
romcab95

Re: Libáň na Jičínsku

Příspěvekod OnVo » úte úno 16, 2016 12:23

A co vyzkoušet sčítání, třeba u roku 1921 je přehledný seznam domů ve sčítacím obvodu?
http://vychodoceskearchivy.cz/jicin/e-b ... cin/liban/
OnVo

Oblast pátrání: Uzenice
Kladno
Nová Paka

Příspěvekod molitor » úte úno 16, 2016 13:07

Doporučuji se s paní matrikářkou domluvit telefonicky, ve většině případů se dalo domluvit zaslání záznamu alespoň poštou po zaplaceni administrativního poplatku. Jen jedna matrikářka byla neoblomná - na Hrubé Skále. Doporučuji jednat po dobrém a poukázat na vzdálenost či zdravotní stav.
molitor

Oblast pátrání: Jižní čechy, Praha, Podkrkonoší

Příspěvekod romcab95 » úte úno 16, 2016 20:37

OnVo píše:A co vyzkoušet sčítání, třeba u roku 1921 je přehledný seznam domů ve sčítacím obvodu?
http://vychodoceskearchivy.cz/jicin/e-b ... cin/liban/

Mooooooc děkuji. To je přesně to co jsem potřebovala. Konečně se mohu pohnout po dlouhé době dál! Vůbec jsem neměla tušení, že takovéto materiály se dají někde na internetu najít.
romcab95

Zpět na Hledám pomoc