losenice.cz/upload/www.losenice.cz/historie/_dir/historie-porezina.pdf
Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Ke křižanovským matrikám - chce to dobře prohlížet, nemanželské děti jsou zapisovány jednak bez údajů v běžné části a potom vzadu v přehledu nemanželských děti.
17 febr. 1773 se narodil Josephus , matkou byla Kateřina, dcera Štefana Bobrovského,
zápis najdete na:
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=212
první zápis na levé straně.
Ještě si matně pamatuji, že v počátcích Vašeho bádání Vás někdo naváděl na výskyt hledaného příjmení někde v okolí Znojma, nechce se mně to teď vyhledávat, (musím skládat zrní pro slepice)) tam jste neuspěl?
Já si to celé docela dost pamatuji, myslím, že jsme hledali už toto příjmení v okolí Třebíče,(snad nějaká bažantnice) a na dalších místech, které kdo poradil.
Ona ta souvislost s příjmením Hatlák je také jen podle domu, myslím, z počátku to byla pouze podložená domněnka. Myslím, že se Branwen zmiňovala o této možnosti.
1303 D IV 9 Výtah ze zemských desek o koupi statku Zbraslavice
v Čáslavském kraji Janou Karolinou hr. Trauttmansdorffovou
od Františka Čejky hr. z Olbramovic za 56 000 zl. v r. 1773
a zapsání zde na základě jejího testamentu částky 10 000 zl.
ve prospěch dětí jejího bratra Jana Zikmunda hr. Harbuvala
a Chamaré
Opis, něm., 6 fol. 1780
Nebyla tam nějaká souvislost s rodokmenem rodu Hájek na netu? Možná, že by stálo zato, opět kontaktovat majitele tohoto rodokmenu, zda nemá nějaká další zjištění, matně si pamatuji, že zjistil, že něco nebylo správně a snad to i opravoval. Z
Zora píše:Víte, komu patřil ten objekt, který hlídal bratr Čejka v Tiském Dvoře - které vrchnosti? Z.
Cujka píše:Prošel jsem:
A vida... něco jsem našel, jestli tedy dobře čtu:
Heřmanov - N ?.2.1774, Meziboří 1, Josephus, Joannes Hatlak, Marina uxor, vilicus? Bartholomeus Dvorzak et Marina viti Dvorzak uxor rustici Novovesi
poslední zápis vpravo
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=171
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník