Tohle je osoba, o které psala kolegyně G. výše
zde data z VHA
http://www.vuapraha.cz/soldier/8552663Datum a místo přihlášení do legií:25.3.1916
Datum zařazení do jiné (další) legie:20.7.1917
Datum zařazení do jiné (další) legie: 11.11.1917
Datum zařazení do jiné (další) legie: 14.11.1917
dole je pak jen shrnutí,
Konec v legiích: 31.12.1919
Zkratky armád, u kterých sloužil:S, LR, LF
Poslední útvar rakousko-uherské armády: 25.zem.p.pl.
První útvar v legiích:2.srb.pl.
Druhý útvar v legiích: 2.stř.pl.
Třetí útvar v legiích: 21.p.pl.
Poslední útvar v legiích: 31p.pl. ( LI )
zde data z odkazu na Encyklopedii města Brna.
rakousko-uherské armádě praporčík 25. zeměbraneckého pěšího pluku. Zajat 15. 9. 1915 na ruské frontě. Do legií se přihlásil 25. 3. 1916. Do legie srbské zařazen 20. 7. 1917, 2. srbský pluk, poručík. Do čs. legie v Rusku zařazen 11. 11. 1917, 2. střelecký pluk, poručík. Do čs. legie ve Francii zařazen 14. 11. 1917, 21. pěší pluk, nadporučík. Službu v legiích ukončil 31. 12. 1919 jako příslušník legie italské, poslední útvar: 31. pěší pluk, poslední hodnost: kapitán.
Mně je milejší informace z Encyklopedie města Brna, aspoň poznám, odkud kam se pohyboval, .
V případě VHA musím dobře pochopit
poněkud nešťastně a zavádějící formulace - např. Ve skutečnosti se jedná o datum vstupu do legií (zařazení k jednotce). V případě, že by dotyčný byl převelen ještě například k legii italské, byly by tam uvedeny data dva., (taky pochopit, že dotyčná řešitelka je s češtinou na štíru, neb asi chtěla vyjádřit- byla by tam uvedena dvě data)
A pak se musím zeptat ještě odborníka, ke které legii (R, I, F, S), patřily útvary, u kterých sloužil, je to uvedeno pouze u srb. pluku.
Zkratky armád, u kterých sloužil:S, LR, LF
Poslední útvar rakousko-uherské armády: 25.zem.p.pl.
První útvar v legiích:2.srb.pl.
Druhý útvar v legiích: 2.stř.pl.
Třetí útvar v legiích: 21.p.pl.
Poslední útvar v legiích: 31.p.pl. ( LI )
Z logiky věci mně tedy vyplývá, že vlastně tedy nevím, jestli sloužil u italské legie, neboť mezi zkratkami armád, u kterých sloužil, tato legie uvedena není.
Ta předcházející podoba Záznamu vojáka mně byla jako laikovi nějak příjemnější.
Z