VYŘEŠENO: Získání zamčeného snímku na Family Search

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

VYŘEŠENO: Získání zamčeného snímku na Family Search

Příspěvekod mix59 » pon bře 23, 2026 9:25

Nenašel by se zde někdo, kdo má nadstandardní přístup k Family Search zdrojům? Mám tam jeden záznam svatby, který lze otevřít pouze ve Family centrech:

Jde o svatbu 23.2.1897 v Jerichow, Sachsen-Anhalt Christiana Richarda Rudolpha Roberta Drexlera se Stephanií Dorotheou Johannou Goetze.
Adresa snímku: https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:6Z9Q-B9G8?lang=cs
Přidávám pro jistotu název matriky Deutschland, Sachsen-Anhalt, Bistum Magdeburg, Katholische Kirchenbücher, 1608-1945, číslo digitální složky 008102243_004_M997-6GD a číslo snímku 5.

Při pátrání ve svém rodokmenu jsem se dostal k rodině cirkusáků Drexlerů, kde zjistit datum a místo narození je velice těžké. Moc by mi ten snímek pomohl - ideálně zaslaný na mail přes soukromou zprávu.

Tak jsem žádaný snímek získal při osobní návštěvě Family Search centra v Praze. To sídlí na Letné v ulici M. Horákové 85/95, kousek od stanice metra Hradčanská. Jsou tam každý čtvrtek od 18 do 19 hodin. Byli velmi ochotní, umožní si z jejich PC stáhnout snímek na flešku. Žádný problém.
mix59

Oblast pátrání: Velká Losenice a okolí (Rosecký, Uttendorfský, Vlček, Částečka)
Světnov a okolí (Jelínek)
Libín a okolí (Kaška, Bažil, Hadrávek, Mácha, Vyhnánek)
Červený Kostelec a okolí (Vacek, Střihavka)

Zpět na Hledám pomoc