Dodatecne zapisy do matriky a porodnich knih

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Dodatecne zapisy do matriky a porodnich knih

Příspěvekod Edita18 » sob srp 30, 2025 15:23

Nevěděl by někdo, kde bych mohla najít dokumenty narození mého otce z Prahy z roku 1944? V matrikách, porodních knihách i rodném listu jsem našla jen záznamy z let 1948–1949, kdy bylo oficiálně přiznáno otcovství.

Navíc došlo ke změně jména, a proto jsem nenašla žádné dokumenty s jeho rodným jménem. Hledám cokoli, co by ukazovalo samotné narození 17. 6. nebo 17. 9. 1944 - v dohledanych dokumentech jsou tato dve data. Jedna se o Pavla Kavalira, nasla jsem jen dodatecne zapisy do matriky a dodatecny zapis do porodnich knih Zemske nemocnice (U Apolinare).

Dekuji za jakoukoliv pomoc, hledam jiz dlouho, ale nenachazim.
Edita18

Re: Dodatecne zapisy do matriky a porodnich knih

Příspěvekod Zora » sob srp 30, 2025 16:07

Zápisy o narození jsou přístupné až po uplynutí 100 let. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Dodatecne zapisy do matriky a porodnich knih

Příspěvekod zburget » sob srp 30, 2025 17:51

Váš druhý prakticky identický dotaz byl smazán. Dotaz stačí dát jen jednou!!!
Zbyněk Burget
zburget

Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov); Boskovicko
Ostravsko

Zpět na Hledám pomoc